Wpis z mikrobloga

@200Amra: co kilka smażeń wymieniam a że dość często robię frytki bo je lubię to na pewno dużo dużo szybciej niż w grudniu. Wgl co to za p-------------e się, ile czasu frytki się smaży 10-15min? No to mniej więcej "po godzinie pracy" oleju go wymieniam. Już widzę jak w tych wszystkich restauracjach wymieniają olej co godzinę a ludzie jedzą i żyją. Ty za każdym razem jak olej wymieniasz to frytki
  • Odpowiedz
@bArrek: nie no, mimo wszystko gorący olej też paruje i się osadza na pobliskie powierzchnie.
Dlatego co jakiś czas się czyści siatki z okapu (są w tłuszczu), a najlepiej to widać na powierzchni frytkownic (tych klasycznych),
Nawet jeśli macie łazienkę połączoną z kuchnią, lub lubicie myć zęby w kuchni to kubeczek ze szczoteczkami kładłabym dalej, albo zainwestowała w jakąś małą szafeczkę (chociaż tu trzeba uważać, bo szczoteczka musi mieć czas
  • Odpowiedz
@bArrek: aa to spoko, może własnie służą do czyszczenia jakiś elementów w kuchni (typu kuchenka czy fugi) to wtedy spoko, bo jak do zębów to trochę niehigieniczne :D
  • Odpowiedz
@DigitalPasztet: Nie no nie mam zdjęcia ale normalne wyszły a nie brązowe flaki. Może wrzucasz za wcześnie jak olej jezcze zimny to wtedy flaki wychodzą a brązowe są chyba jak się spali je
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@bArrek: no ja już wszystkiego próbowałem i zawsze są miękkie, u babci domowe były zawsze chrupiące i pyszne 20 lat temu i od tamtej pory nie jadłem dobrych frytek. próbowałem różnych ziemniaków blanszowania i wszelkich porad z neta i nic... może te dzisiejsze kuchenki nie mają takiej p---y żeby naprawdę rozgrzać olej porządnie
  • Odpowiedz