Wpis z mikrobloga

@villager Zamówiłam paczkę w środę o 8:30 (na stronie info "wysyłamy w 24h"), wysłali w piątek o 18:00 po mojej mailowej interwencji (o tej też kurier od nich odbiera paczki, wiem, bo tam pracowałam). Doszła w poniedziałek. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@pietryna123 @villager w niektórych oddziałach kurierzy jeżdża 24h do paczkomatów bo tak chcą, i tym sposobem jeśli sortownia nadawcy i Twoja jest ta sama i jest j.w napisałem to paczkę możesz otrzymać jeszcze tego samego dnia w ciągu kilku godzin. Ja miałem rekord nadania ok 14 a w paczkomacie koło 18, miasta oddalone o siebie o 30km ale wspólna sortownia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@villager: ja kiedyś zamówiłem jakąś pierdołę dla dziecka w niedzielę około 20.00 ze Strefy Marek Allegro, czy jak to się tam nazywało. Login sprzedawcy zaczynał się SmA, więc coś a'la oficjalny sklep Allegro. Poszedłem spać, rano wstałem i pojechalem do pracy, a po 09:00 telefon: "halo, tu kurier, mam dla Pana paczke". O-------m. Zamówienie złożone w niedzielę wieczór dotarlo do mnie w poniedzialek przed południem. Dostawa była kurierem, ale nie
  • Odpowiedz
  • 0
@pietryna123: sprzedający musiał szybko nadać, ale tak, to jest piękne że już nie trzeba czekać tygodnia na paczkę jak za czasów poczty polskiej, bo InPost zazwyczaj w mniej niż 24h od nadania dostarcza
  • Odpowiedz
  • 0
@s---k: Teraz ogólnie jest duży problem z podzespołami do przemysłu, wiele firm robi taki numer, że czas oczekiwania 6 tygodni, po 5 tygodniach dostajesz info, że trzeba czekać jeszcze 4 itd xD Części po prostu nie ma, a firmy chcą zgarnąć klientów więc robią różne fikołki. Na niektóre kable czujnikowe jest czas oczekiwania 7 miesięcy :v
  • Odpowiedz
InPost to jest dobro narodowe. Poczta polska nadaje się jedynie do gabarytów droższych gdzie biorą odpowiedzialność większą
  • Odpowiedz