Wpis z mikrobloga

Ech... na piątek kandydatka do mojego zespołu prosiła o rozmowę na 17:30 bo pracuje długo a jej zależy, miała mocne CV i portfolio, na pierwszej rozmowie wypadła super więc się zgodziłem i czekałem jak głupi a ona nie przyszła, przestała odbierać telefony.

Inna, podobnie fajne CV i portfolio oraz wrażenie po pierwszej rozmowie prosiła o dziś przed pracą, więc pobudka wcześnie bo o 8:00 rozmowa i też nie przyszła, nie odbiera telefonów...

Rozżarzony pręt w dupę ludziom nie szanującym czyjegoś czasu

#gorzkiezale #zalesie #pracbaza #it
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HarrisonBergeron: Raz typ umówił się ze mną na spotkanie w biurze o 18:00, fakt że w tygodniu. Mówiłam mu, że jestem spoza Wrocławia, dojeżdżam pociągiem i że bardzo proszę żeby się pojawił, a w razie czego możemy spotkanie zrobić online, nie ma problemu. On będzie w domu, ja też, mi to nie przeszkadza.
Nie, on chce przyjechać do biura. 17:55 dzwonię i pytam czy wie jak trafić - „ojej, zapomniałem!”.
  • Odpowiedz
@Belmirka: Właśnie o tym mówię. No ale tu już jeden powiedział że ktoś ma prawo cię nie szanować bo nie jesteś człowiekiem tylko firmą

@cns: potwierdzam to co pisze ten co się nie ugina, jestem firmą, zyskałem świadomość 2 lata temu, błagam, nie wydawajcie mnie, nei chce znów być tylko spółką
  • Odpowiedz
@Belmirka: @HarrisonBergeron: Nie wiem czego się spodziewacie po ludziach w dzisiejszych czasach, a tym bardziej po polakach. Swoją drogą większość traktuje rozmowy jak randki na tinderze i zakłada że lepiej mieć 20 opcji.. Wymówki będą różne, ale przyczyna jest zawsze ta sama - nie przychodzą bo trafili coś lepszego, albo zrobili taktyczny research o firmie.
  • Odpowiedz
@Belmirka: Kiedyś jak sprzedawałem mieszkanie to zadzwoniła babka z biura, chciała się umówić, najlepiej następnego dnia. Jako, że następnego dnia nie mogłem, to zaproponowałem czwartek, umówiliśmy się na 13. Pracuje w IT, mieszkanie do sprzedania miałem blisko, nie stanowiło dla mnie to większego problemu. No i tyle. Nie było mowy o żadnych potwierdzeniach ani nic. Nadmieniłem, że wcześniej niż przed 13 nie mogę, bo mam spotkania na których muszę być.
  • Odpowiedz