Jaki sklep polecacie do zakupu złota? żeby mi kitu nie sprzedali za 10 lat jak bym chciał sprzedać a tu jakieś pozłacane g---o xd #pytaniedoeksperta #zloto #gielda
@Szyszkalogin: ja w goldenmark kupuję. Taniej nie byłem w stanie znaleźć, a są uważani za legitnych. Ju 8 oz kupione i wszystko git. Te goldsavery to często chorą prowizje sobie życzą
@Szyszkalogin: ogólnie najlepiej tam gdzie masz możliwość fizycznie pójść do sklepu - w Krakowie np jest smoczamennica.pl mają dobre ceny i możesz sobie wejść. Pamiętaj że podczas WW2 konfiskowali złoto, a po to się je kupuje właśnie jakby system się załamał. Nie kupuj z wysyłką nigdzie.
@Szyszkalogin: Tavex - drogo ale mają najwięcej salonów w Polsce, powiedzmy taki trochę “premium” sprzedawca, z polskich jeszcze smoczamennica kilka razy zamawiałem (mają jeden lokal fizyczny). Unikaj wszystkich polskich “pośredników” którzy mają długie czasy wysyłki po 20-30 dni+ bo oni robią za ciebie zamówienie na metalmarket / metalelokacyjne i dorzucają swoją marżę (te wymienione z zagranicy polecam bo są najtańsze ale za to przeważnie mają dłuższe czasy wysyłki)
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link