@kluskizserem: wymień żarówki na LED full spectrum (żarówki do doświetlania roślin). Zwykłe, domowe żarówki są mało skuteczne - sporo energii się marnuje.
Jak coś to pisz priv (nie sprzedaję, ale mogę napisać o co dokładnie chodzi)
@F_Ogot: Sporo energii to sie marnuje przy full spectrum, rośliny korzystają do fotosyntezy z barwy czerwonej i niebieskiej w zdecydowanej większości to po cholere tam mocniejsze inne barwy jak można i czerwony i niebieski zwykłymi żarówkami podbić xD Na cholere mi na przykład marnować energie na zielony? xD
@Niewiemja: fakt, myślę co innego i piszę co innego xD
Oczywiście chodziło mi o żarówki że światłem niebieskim i czerwonym. Świecenie na zielono to marnowanie prądu.
@kluskizserem: mało skuteczne, bo to światło białe. Cześć energii nie jest przez roślinę przyswajana i się marnuje. Specjalistyczna żarówka jest bardziej skuteczna.
A priv, bo nie chcę rzucać linkami do allegro pod postem.
3x większa powierzchnia od poprzedniego growboxa.
W tamtym roku musiałam bawić się w doświetlanie zmianowe, żeby wszystkie roślinki miały wystarczająco światła, jedne były na noc a drugie na dzień XD
#chilihead #chili #ogrodnictwo #papryczki
źródło: comment_16435651266UxloT74YRPEjgLVsQoVxn.jpg
Pobierzźródło: comment_1643565349qgcRRkJxGfyEIdKh8kcH5b.jpg
PobierzJak coś to pisz priv (nie sprzedaję, ale mogę napisać o co dokładnie chodzi)
@Trelik: nie potrzeba, na doświetlanie siewek przez 2 miesiące są aż nadto
@F_Ogot: Sporo energii to sie marnuje przy full spectrum, rośliny korzystają do fotosyntezy z barwy czerwonej i niebieskiej w zdecydowanej większości to po cholere tam mocniejsze inne barwy jak można i czerwony i niebieski zwykłymi żarówkami podbić xD Na cholere mi na przykład marnować energie na zielony? xD
źródło: comment_1643573097fH3S5vD8UHSAph306tNuT8.jpg
Pobierzźródło: comment_1643573277zHEXovKnDK6LeVo8EZIDuD.jpg
Pobierzźródło: comment_16435733197JMT2JxuyDnqmHUSB5Clgc.jpg
PobierzOczywiście chodziło mi o żarówki że światłem niebieskim i czerwonym. Świecenie na zielono to marnowanie prądu.
@kluskizserem: mało skuteczne, bo to światło białe. Cześć energii nie jest przez roślinę przyswajana i się marnuje. Specjalistyczna żarówka jest bardziej skuteczna.
A priv, bo nie chcę rzucać linkami do allegro pod postem.