Aktywne Wpisy
p0melo +19
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +186
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

Tytuł:
Unix i Linux. Przewodnik administratora systemów. Wydanie VAutor:
Dan Mackin, Evi Nemeth, Trent R. Hein, Garth Snyder, Ben WhaleyGatunek:
informatyka, matematykaOcena:
8/10ISBN:
9788328341753Tłumacz:
Leszek SagalaraWydawnictwo:
HelionLiczba stron:
1208Nie jestem DevOpsem, ale znajomy polecił mi tę książkę. Rzeczywiście jest tu ogrom wiedzy, który może przydać sie nie tylko administratorom systemów - tak jak przykładowo rozdziały o sieciach, logowaniu, automatyzacji lub monitorowaniu i analizy performance. Na końcu z każdego rozdziału jest podana także bibliografia, którą warto przeczytać, żeby dalej zgłębiać temat.
Chyba jedyne, co mogę zarzucić, to w mojej opinii zbyt rozwlekły temat związany z emailami - opisana była pełna konfiguracja z użyciem 3 różnych mail serwerów, gdzie temat konteneryzacji został poruszony tylko powierzchownie. Oczywiście, perpektywa i priorytet dla kogoś, kto pracuje jako DevOps może być odmienna.
Jeśli ktoś ma zamiar też przeczytać ten tytuł, to polecam sobie zarezerwować czasu, bo jest to ponad 1100 stron czytania.
Wpis dodany za pomocą tego skryptu
#bookmeter #informatykabookmeter #matematykabookmeter
źródło: comment_1643563309RxkF2tqhpDG9g09cx9KQ1v.jpg
Pobierz