Aktywne Wpisy

PrzylepkaZniszczenia +705
MrRidiculous +78
#gielda Jestem na minusie na super bezpiecznej inwestycji w ETF S&P 500 która miała mi dawać 15% rocznie i emeryturę w wieku 40 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do kogo mam się zwrócić o zwrot środków?

Takie podstawy prawa celnego i jak wyglądają odprawy + przydatne linki.
#spedytor #spedycja #clo #import #eksport #transport #agencjacelna #urzadcelny #pracbaza #pytaniedoeksperta #pracujzwykopem #agentcelny #zycietruckera #tirowcy #bekaztransa
I znowu podatek od tego... panie coś ty byś chciał zrobić :D
Ja mam już pełnomocnictwa u trzech przewoźników bez ograniczeń czasowych.
Nie obraz sie. Tak niestety już jest, że ludzie nie mający za bardzo pojęcia o temacie się oburzają i denerwują, bo nie jest po ich, a później się okazuje, że było milion innych czynników wpływających na taką a nie inną decyzję "tej złej agencji" :D
Ja nie powinienem mieć pojęcia o logistyce.
Klient kupuje maszynę która składa się z szeregu mniejszych maszyn. Cześć płynie z Japonii, cześć z Niemiec, cześć z Holandii a moje graty z UK. I prawie za każdym razem brakuje czegoś w dostawie i muszę się użerać z klientem moja firmą i agencją celną.
Ale zapewniam cię, że będzie miał podobna wiedzę co ty i potem to ja jestem (a raczej byłam) postawiona w sytuacji "pani nie wiem co, gdzie i jak, odprawcie, żeby części szybko były" XD
1. Mam do naprawy gwarancyjnej sprzęt zakupiony w USA, muszę go tam wysłać, następnie po naprawie musi do mnie powrócić. Jak wtedy wygląda papierologia?
2. Truestory. Dziesiątki dysków twardych z zapisem danych z radioteleskopu. Wysyłam je na uniwersytet do Kanady, potem Kanada wysyła to do USA, z USA trafia do Portoryko i finalnie z powrotem fo Polski. Nie jest to sprzedaż, a udostępnienie danych naukowych. Jak to odprawić?
1 uszlachetnianie bierne
2 odprawa czasowa
Poczytaj sobie