Wpis z mikrobloga

@Moonastro: nie daj sobie wmówić, że jesteś "niepewnym przegrywem" ludzie to już mają n------e w głowach. To normalne, że chciałbyś być pierwszym, albo że myśl o innym kolesiu jebiącym laske przed tobą cię denerwuje.
To jest trudne do przezwyciężenia, ale trzeba to sobie w głowie przepracować. Jeśli ty wcześniej posuwałeś laski przed nią to powinieneś być dla niej sprawiedliwy i nie obwiniać jej o ruchanie się wcześniej.
Jeżeli oboje ruchaliście sie
  • Odpowiedz
może dlatego?

@taukuZielonka: Z tego nie wynika koniecznie że im więcej masz partnerów tym większe masz ryzyko rozwodu, tylko może to wyglądać w ten sposób że np osoby które nie potrafią tworzyć stałych związków siłą rzeczy zarówno mają wielu partnerów jak i się rozwodzą. Dodatkowo dochodzi do tego kwestia np religii która sprawia że ludzie będący swoimi pierwszymi partnerami seksuaknymi trwają nawet w najgorszych związkach i się nie rozwodzą, bo
  • Odpowiedz
@Moonastro: Szukasz problemów tam gdzie ich nie ma, nie masz wpływu co ona robiła zanim się poznaliście.

Ja generalnie miałbym większy problem, gdyby kobieta w okolicach mojego wieku (rocznik 89) była dziewicą. Bo bałbym się, że mi powie: "takie rzeczy to po ślubie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Moonastro: Po prostu nie zastanawiaj się nad tym tyle. Takie obsesyjne rozpamiętywanie tego co potencjalnie mogło się kiedyś stać jest niezdrowe i wręcz może świadczyć o zaburzeniach. Poczytaj też sobie o syndromie Otella, bo może to masz.
  • Odpowiedz
@Moonastro: według freuda mężczyźni mają tendencję do idealizowania kobiet (święta dziewica) albo degradowania (puszczalska) a nie patrzenia na kobiety jak na człowieka z potrzebami, stąd możliwe twoje odczucia, które nie są złe i nie powinieneś ich wypierać, ale stają się problemem kiedy przerodzą sie w obsesję i przestajesz ufać dziewczynie.
  • Odpowiedz
@Moonastro: Kiedyś dużo czytałam o psychologii ewolucyjnej i według niej kobiety bardziej boli zdrada emocjonalna, a mężczyzn zdrada seksualna. I według moich obserwacji przekłada się to też na byłych --> częściej zdarza się, że w mężczyznach wzbudza dyskomfort, że dziewczyna miała relację seksualną z innym niebieskim, a w dziewczynach to, że niebieski kochał kiedyś inną różową.
  • Odpowiedz
oho, zaczęła sie racjonalizacja xD

@taukuZielonka: Analiza danej sytuacji od strony naukowej to nie racjonalizacja. Mam dyplom z dziedziny związanej z nauką społeczną i dzięki temu wiem że analiza tego typu badań jest nieco bardziej skomplikowana niż "pa, jak się ruchajo z innymi to się rozwodzo". Ja sobie nic racjonalizować nie muszę, po prostu nóż mi się w kieszeni otwiera gdy ktoś posiłkuje się badaniami nie rozumiejąc podstawowych zasad używanych
  • Odpowiedz
@MinnieMouse0:

Ech mialem w peror nie wchodzic, ale X K---A D.

No czemu mnie to nie dziwi, ze masz gowno dyplom z nauk spolecznych... Fajnie rzucic, ze korelacja to nie przyczynowosc, ale ze juz jedno drugiego nie wykulcza to laskawa nie bylas wspomniec. To
  • Odpowiedz
@Wogybogy: napisalam dużo peklowania co niekoniecznie sugeruje dużą ilość partnerów, a doświadczenie. Można duzo peklowac z byłym partnerem albo nwm trzema osobami łącznie przez 5 lat. Ale duzo partnerów, zwykle takich po 2-4 miesiące to jak dla mnie pozytyw. Byli się w stanie dogadać, ale byli tez w stanie ogarnąć, kiedy pora przestać.
  • Odpowiedz
@Moonastro: ostatnio czytałem ciekawy artykuł o zjawiskach występujących we wszystkich kulturach na świecie. W sensie, że wszystkie kultury, nawet takie które wytworzyły się na dwóch końcach świata mają pewne cechy wspólne np. muzyka, role płciowe, jakaś forma rodziny itp. I zazdrość seksualna jest jedną z tych właśnie cech.
Jest to naturalne ewolucyjnie wytworzona w naszych mózgach zjawisko. Nie pozwól sobie wmówić, że jesteś niemęski albo masz małego penisa bo jesteś
  • Odpowiedz