Wpis z mikrobloga

@yggdrasil: Po wojnie wprowadzili kapitalizm, wzbogaciły się, a bogactwo wraz z głupotą powoduje socjalizm i teraz prawie wgl się nie rozwijają.
  • Odpowiedz
@szypko: Ale Jugo już nie ma ale jest w tym sporo prawdy. Żadnemu krajowi socjalistycznemu nie udało się tak rozwinąć i dać wszystkim swoim obywatelom godny poziom życia mimo że był mocno specyficzny.
  • Odpowiedz
Żadnemu krajowi socjalistycznemu nie udało się tak rozwinąć i dać wszystkim swoim obywatelom godny poziom życia

@Rzeszowiak2: w sumie żadnemu kapitalistycznemu krajowi też to się nie udało
  • Odpowiedz
Żadnemu krajowi socjalistycznemu nie udało się tak rozwinąć i dać wszystkim swoim obywatelom godny poziom życia

@Rzeszowiak2: w sumie żadnemu kapitalistycznemu krajowi też to się nie udało

@pekak: bo nie kazdy moze miec godny poziom zycia - zeby ktos mial wiecej drugi musi miec mniej. nie kazdy moze miec dom z podworkiem, super samochod z salonu czy wakacje co kwartal
  • Odpowiedz
@pekak: bo kapitalizm wie ze to nie system jest od dawania godnego poziomu zycia, ludzie musza sobie taki zapewnic sami, a kapitalizm ma w tym nie przeszkadzac.
  • Odpowiedz
bo kapitalizm wie ze to nie system jest od dawania godnego poziomu zycia, ludzie musza sobie taki zapewnic sami, a kapitalizm ma w tym nie przeszkadzac.

@Lorne: sam jestem libkiem i daleko mi do lewaka, uważam że kapitalizm to najlepsze co mamy na obecną chwile.
Ale mówienie że w kapitalizmie ludzie mają to na co zasługują i co zapewnili sobie sami to jedno wielkie XD. Świat nie jest sprawiedliwy, kapitalizm tak
  • Odpowiedz
@yggdrasil > Niemcy się nie rozwijają? Skąd takie dane?

Op nie będzie szukał lewackich danych w lewackim internecie. Dowodem na nierozwijanie się Niemiec jest w chłopskim rozumie, prawackiej logiki i filmiku z Korwinem. Mnie przekonał, jadę na granice rzucać chleb Niemcom.
  • Odpowiedz
Co powiesz na socjalne państwo, który nazywa się Niemcy? Nawet w konstytucji maja to wpisane.

@yggdrasil: NRD (trabant) RFN (mercedes) Tyle w temacie Niemiec i socjalizmu.
  • Odpowiedz