Wpis z mikrobloga

#gielda #inwestycje

https://www.portfeltradera.pl/ - czy taka forma doradztwa inwestycyjnego jest legalna?

przykładowy cytat: "Jeśli jednak odważymy się działać, to będziemy utrwalać zdobytą wiedzę, wzmacniać naszą psychikę, a przede wszystkim - ochronimy ciężko zarobione pieniądze przed inflacją. Można więc powiedzieć, że wszystko zależy od tego czy wykonamy ten pierwszy krok."
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sedes: Jak dla mnie to jest doradztwo inwestycyjne i wymaga zezwolenia KNF, cytując:
"Jeśli jednak klient otrzyma od firmy inwestycyjnej informację o kilku, indywidualnie
określonych instrumentach finansowych, i z kontekstu tej informacji klient będzie mógł
odczytać rekomendowane zachowanie inwestycyjne, wówczas taką aktywność firmy należy
uznać za doradztwo inwestycyjne. Każdy z takich przypadków powinien być analizowany pod
względem formy, treści i sposobu kierowanego do klienta przekazu"
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Chris_Karczynski: jezeli podstawa jest umowa (jak tu - wykupujesz dostep, jest jakas umowa u podstawy), czynnosc jest odplatna i informacja ma charakter rekomendacji, to tak, jest to doradztwo inwestycyjne IMO.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Chris_Karczynski: wg mnie to moze byc uznane za doradztwo, bo takie udostepnianie (odplatne) nakierowane jest na wskazywanie rekomendacji kupuj. Inaczej, gdyby robil to w sposob ogolnodostepny dla kazdego. Bo mamy tez ceche indywidualizacji.
  • Odpowiedz
Jak ktoś chce mieć dostęp to musi zaakceptować regulamin, w którym jest mowa o tym że to doradztwem nie jest.

Informacje przekazywane w Produktach są prywatnymi opiniami autora i nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych

Organizator ani autor Produktów nie jest doradcą inwestycyjnym.

Produkt nie ma na celu nakłaniania do nabycia lub zbycia jakichkolwiek instrumentów finansowych oraz nie stanowią jakiejkolwiek gwarancji, że dana strategia, prognoza czy projekcja cenowa jest właściwa. Korzystając z Produktu nie
  • Odpowiedz
marketing:

Jak wyglądało to w ostatnim roku? We wrześniu i listopadzie wysłałem dwa raporty związane z rynkiem kryptowalut. Pierwszy z nich dotyczył Polkadot, czyli kryptowaluty, którą podsunął mi Kamil Jarzombek. Drugi tekst zawierał szczegółowy instruktaż w jaki sposób można dokonać tej inwestycji. Dzięki temu osoby, które nie miały czasu na samodzielną naukę inwestowania na rynku krypto, mogły skorzystać z „gotowca”. Kto go wykorzystał, ten miał powody do zadowolenia. W okresie kiedy
  • Odpowiedz