Aktywne Wpisy

BonerBogdan +882
źródło: Przechwytywanie
Pobierz
giorgioborgio +104
#kpo fotoradarów nakupili, dobrze wydane środki
źródło: temp_file1029443210430012812
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: Przechwytywanie
Pobierz
źródło: temp_file1029443210430012812
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Zadanie: Napisz program, który wypisuje kolejne liczby naturalne zaczynając od 1. Niech przed wypisaniem kolejnej liczby, program oczekuje na wciśnięcie klawisza.
Dlaczego wykładowa mi tego nie zaliczył? :/
źródło: comment_1641383200M8MAzIsRcpS8MWWs8OF2ld.jpg
PobierzNo chyba, że z treści wynikało, że masz użyć jakiejś pętli, albo uprzedzał, że estetyka rozwiązania ma pierwszorzędne znaczenie.
mainma inne calling convention (brak function prelude, czy coś)Kod się częściej czyta niż pisze, kazdy triczek użyty dla szpanu, czy niewiadomo dlaczego, tylko utrudnia wszystkim życie.
Komentarz usunięty przez autora
- Brak warunku przerwania rekurencji
- Wywoływanie rekurencyjnie funkcji main (niby nie jest nie dozwolone, ale tak się nie robi kumplu, to w zamyśle funkcja która wolana ma być tylko przy uruchomieniu aplikacji przez system, poza tym nie pełna sygnatura funkcji main)
- Niewydajne rozwiązanie (rekurencja < rozwiązanie w pętli, plus w rekurencji narażasz się na stackoverflow)
Ogółem #programisty15k z tego by nie było ( ͡°
No chyba, że to jeden z tych co mają problem, że student w ogóle śmie śmieć.
Nie wiem, co ci wykładowca dokładnie powiedział. Jeśli zrobiłeś to świadomie, to ja bym pogratulował kreatywności, ale poprosiłbym też o zaprezentowanie bardziej standardowego rozwiązania, choćby ustnie.
źródło: comment_1641403261WNycLvJ53RZzoHDH8a8SlS.jpg
PobierzNa pewno jest na zaliczenie.