Aktywne Wpisy

handballer +148
źródło: 1738435307171
Pobierz
Podsumowanie #zbieramnatesle za rok 2024
Przez ostatni rok, nadal regularnie dokupowałem akcje Tesli. W całym 2024 roku dokupiłem kolejne 138 i pół akcji, w średniej cenie 239 USD za sztukę, dzięki czemu na koniec 2024 roku miałem dokładnie 639 akcji Tesli.
Tym samym, dzięki cenie 404.84 USD za akcję, wszystkie moje akcje były na koniec 2024 roku warte dokładnie: 1 060 640.32 PLN
Strategia:
Przez ostatni rok, nadal regularnie dokupowałem akcje Tesli. W całym 2024 roku dokupiłem kolejne 138 i pół akcji, w średniej cenie 239 USD za sztukę, dzięki czemu na koniec 2024 roku miałem dokładnie 639 akcji Tesli.
Tym samym, dzięki cenie 404.84 USD za akcję, wszystkie moje akcje były na koniec 2024 roku warte dokładnie: 1 060 640.32 PLN
Strategia:
źródło: zbieramnatesle2024
Pobierz

Zadanie: Napisz program, który wypisuje kolejne liczby naturalne zaczynając od 1. Niech przed wypisaniem kolejnej liczby, program oczekuje na wciśnięcie klawisza.
Dlaczego wykładowa mi tego nie zaliczył? :/
źródło: comment_1641383200M8MAzIsRcpS8MWWs8OF2ld.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
main ma inny prototyp (dostaje jeszcze tablice argumentów)
Nie zwracasz inta (dostanie śmieci jako wynik działania programu, ale z drugiej strony program się nie kończy nigdy)
Jesteś ograniczony stosem niepotrzebnie, w pętli nie ma tego ograniczenia.
Ogólnie jako ciekawe rozwiązanie zadania mi się podoba (może oprócz olania warningow przy kompilacji).
1. Początkowa wartość tej zmiennej
licznikzależy od argc więc program w ogóle nie spełnia założeń. Jak uruchomisz go przez jakieś./program.exe ala ma kotato nie będzie liczyć od 12.
getchiconio.hto rzeczy które są starsze od ciebie i cud że w ogóle znalazłeś kompilator który to wspiera3. Użycie rekurencji zamiast prostej pętli sprawia, że program
return main(licznik);to z dobrymi ustawieniami kompilatora (dla gcc co najmniej-O2) stosu nigdy nie braknie@mikuslaw: bzdura, nie wolno wywoływać
mainw C++.Cały kod jest niepoprawny, a ponadto używa zbędnie bibliotek zamykających go w konkretnym systemie operacyjnym, jednocześnie będąc słabym stylistycznie.
Ale jeśli wykładowca uwalił tylko za to ostatnie to równie dobry gagatek.
if (!this)w kodzie klasy, albo mogłeś polegać na łamaniuhttps://codegolf.stackexchange.com/a/141281
Dlatego chyba jedynym sensownym argumentem jest właśnie zapewnienie że konstruktory statyczne są już zawołane jak wchodzi do maina. Ale w takim układzie w main nie może być tej