Wpis z mikrobloga

Puszek nadal szuka domu, a to zdjęcie jest tak piękne, że muszę je dodać i przypomnieć o tym cudnym psiaczku! ʕʔ
Pierwszy wpis o Puszku: TUTAJ

Puszek jest młodym pieskiem, zabranym z łańcucha. Początkowo wyzwolenie z uwięzi wywoływało u niego strach, miał przejawy agresji lękowej. Dzięki włożonemu sercu i pracy Pani zajmującej się nim w hoteliku, Puszek bardzo się otworzył, stał się kontaktowy i przyjacielski w stosunku nie tylko do ludzi, ale też innych psiaków.

Zaszczepiony i wykastrowany. Zachęcam do adopcji! ( ʖ̯)

#otoziaki - tag do obserwacji
#pokazpsa #psy #smiesznypiesek #zwierzaczki #niekupujadoptuj #slask #katowice #czestochowa #opole
cytmirka - Puszek nadal szuka domu, a to zdjęcie jest tak piękne, że muszę je dodać i...

źródło: comment_1641291939CbflHx0g7haATNuxseL0Hw.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mandarex: Obsrałeś się, bo w sarkastyczny sposób właściwie wyśmiałeś fakt, że zabrano psa "tylko" dlatego, że był na łańcuchu (co oczywiście w wielu przypadkach jest powodem do odebrania psa), a praktycznie w odnośniku, który podałam w drugim zdaniu jest podany główny powód odebrania psa.

I jesteś idealnym, wręcz książkowym przykładem dzbanów, którzy albo nie czytają wszystkiego albo nie potrafią czytać ze zrozumieniem, ale najwięcej chcą wiedzieć i najwięcej chcą się
  • Odpowiedz
@cytmirka: W praktyce w odnośniku podany powód to pies na łańcuchu i prawdopodobnie zostawienie psa na ulicy.

Więc finał działań twojej s----------j fundacji jest taki, że zamiast na łańcuchu pies siedzi w małej klatce i przez kilka miesięcy żył w ogromnym stresie, gratulacje, jesteście dla niego wybawieniem!
  • Odpowiedz
@Mandarex: No ale czemu uważasz że przetrzymujemy psy w tych samych warunkach co w schroniskach? XD Nie dajemy psów do schronisk, o czym też napisałam we wpisie więc o co Ci chodzi w ogóle XD Albo trollujesz albo jesteś jakiś upośledzony, to wtedy jestem w stanie zrozumieć Twój tok myślenia xd
  • Odpowiedz
No ale czemu uważasz że przetrzymujemy psy w tych samych warunkach co w schroniskach?

@cytmirka: Bo operujecie dla zysku. No ale z pewnością pokażesz gdzie trzymacie zabrane zwierzęta, oczywiście chodzi mi o prawdziwe warunki, a nie o te słodziutkie zdjęcia dla ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cytmirka: Tak jak myślałem.

Mam nadzieję że świadomość ludzi będzie rosnąć i zaczną wspierać organizacje które prawdziwie pomagają zwierzętom, a nie nowotwory pod postacią fundacji. Że też możesz spojrzeć w lustro, zero moralności.
  • Odpowiedz
@Mandarex: psy siedzą tak od tygodni do 2 w zależności od tego jak wypadnie 1 wizyta u weta, a potem o ile się nadają to idą do tymczasow. Szczeniaki wystawiamy do adopcji Ok 8-9 tygodnia życia po przynajmniej jednokrotnym szczepieniu. Procedura adopcyjna na szczeniaki w zależności od liczby zgłoszeń trwa Ok tygodnia, max 2, gdzie często szczeniaki są szczepione 2 raz.
  • Odpowiedz