Wpis z mikrobloga

@Oyho: W Estonii królują trzy języki - Angielski, Estoński i Rosyjski. Ale jako, że jest to dosć zmodernizowane państwo to bardzo dobrze poslugują się angielskim :P
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Oyho: raczej nie mam, po angielsku w urzędzie czy sklepie się dogadasz. Starsze osoby bardziej rosyjski preferują którego uczyłem się w podstawówce więc chyba zamiast nauki estońskiego skupie się na przypomnieniu rosyjskiego. Też mam w pracy sporo Rosjan więc zawsze idzie się poduczyć od nich
  • Odpowiedz
@polik95: Pracowałem nad czymś takim. Muszą działać tak jak roboty AGV na magazynach, tutaj pewnie jakieś stałe mapowanie, u mnie się mapowało raz, a dobrze XD . Ogólnie fajna zabawka, koncepcja jest taka, że nie wjeżdża na ludzi, omija kolizje. Na magazynach przewozi paczuszki z punktu A do B. Z tego co wiem to robią nawet całe floty, które się widzą i sobie nie przeszkadzają w pracy :) a w
  • Odpowiedz
@polik95: ale kochany () Jakbym go zobaczył to chciałbym go przytulić. Ciekawe czy u nas też będą takie jeździć i jak szybko zostaną skradzione
  • Odpowiedz
@runcek: Nie w przyszłości, a już są autonomiczne wózki widłowe. Jak pracowałem w Oplu to widziałem jak robot sam sobie brał skrzynie z wysokich półek i zawoził na stanowisko.
  • Odpowiedz
@BetPay: Racja, racja, nie jest to jeszcze tak powszechne. W przyszłości będą całe zautomatyzowane magazyny. Ale fakt, można już to spotkać na rynku :)
  • Odpowiedz