Wpis z mikrobloga

#mining #kryptowaluty #ethereum #kopaniekryptowalut #wykopkopiekrypto

Dziala od wczoraj. 43k PLN. Nie mam zamiaru wyplacac minimum przez 4 miesiace.
Kto ciekawy jak bedzie wygladaly zyski/koszty po roku czyli w wigilie 2022r niech plusiue pierwszy komentarz to zawolam za rok.
callmemiro - #mining #kryptowaluty #ethereum #kopaniekryptowalut #wykopkopiekrypto

...

źródło: comment_1640269178oF0GhFSssQZwGSvVNzAgqF.jpg

Pobierz

Spoko czy chujnia? Bedzie dobrze czy nie bedzie?

• Spoko, bedzie ok 30.0% (486)
  • Chujnia, za pozno na kopanie 70.0% (1134)

Oddanych głosów: 1620

• 108
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kexus512: tak dla zabawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) kopanie krypto to jest fanaberia, nawet gdyby miały one do czegoś służyć poza spekulacją to i tak już wystarczająco nakopano tych zer i jedynek by zaspokoić potrzeby wszystkich zainteresowanych
  • Odpowiedz
@callmemiro: Powodzenia, Mireczku.
Ja 2 miesiące temu zainwestowałem około 15k PLN/95 MH/s. Nic nie wypłacam, do prądu dopłacam ze swoich, a krypto akumuluję i nie zamierzam prędko sprzedawać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@callmemiro: Też polecam zmianę termopadów, HWinfo pokaże jak wygląda temp ram. Udało się zejść z 110 na 85-90 przy zastosowaniu Gelid extreme na yt jest masa poradników. Jedynie na Asusie TUF nie musiałem tego robić. Gigabyte to totalna porażka moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@kexus512: wiem do czego słuzy to kopanie i nikogo nie pouczam. Jest wiele przykładów marnotrawstwa zasobów w dzisiejszym swiecie, a to tylko jeden z nich. Zresztą sam OP i tak świata nie zbawi. Ani ja.

Jak zabraknie prądu będziemy mieć poważniejsze problemy, ale to tylko takie moje p---------e. Wiem, że ludzie mają to w dupie. Ludzie chcą nowych samochodów, telefonów. Pozostaje mieć nadzieję, że technologia pozwoli nam się uratować, no
  • Odpowiedz
@callmemiro ta 45 xD mam też 3090 od EVGA i pamięci od nowości grzały się do 104C dokleiłem narazie kilka radiatorów na backplate i dałem wiatrak na nie i jest 94/96 na pamięciach.

@Popularny_mis: Ja backplatw zmierzylem termometrem. Teez mam radiatory ale nie wiem w sumie czy przyjlejac czy nie.
Mierzyles hw monitorem czy jak?
  • Odpowiedz
  • 1
@Tank1991 Jak ktoś nie bierze pod uwagę prądu = krótko kopał.

@callmemiro
Kalkulator nie bierze pod uwagę oplat jakie Cie czekaja, że co 6msc masz wzrost x2 mocy sieci i że jesteśmy na hossie blisko ATH.
Zysku pewnie nie będzie po odliczeniu wszystkich kosztów fee itp. Ale zabawy i roboty co niemiara, polecam ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
msial by pojs prad w gore x5 by przestalo sie oplacac,co predko sie nie stanie

jak ktos pisze o pradzie = wiadomo że nie kopał

@Tank1991: dla tej karty może i musi x5 ale dal innych pewnie wystarczy mniej. plus napisałeś, że jak ktoś pisze o prądzie to wiadomo, że nie kopał gdzie to jest najważniejszy czynnik opłacalności zaraz po cenie kart.
  • Odpowiedz