Wpis z mikrobloga

Zagłębiam się w fabułę Wiedźmina i czy ja dobrze rozumiem, że Jeż/Duny a.k.a późniejszy Emhyr zły Cesarz Nilfgaardu chciał porwać i zrobić dziecko swojej własnej córce Ciri (którą miał z Pavettą, jej matką), bo mu mag Vilgefortz powiedział że narodzi się z tego wielki władca?????

#wiedzmin #sapkowski #ksiazki #kiciochpyta
j.....6 - Zagłębiam się w fabułę Wiedźmina i czy ja dobrze rozumiem, że Jeż/Duny a.k....

źródło: comment_1640075322KmUnl5uh4WF7I5jNviWijn.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zzbkk: myślę, że tu mogą zachować się zgodnie z książką, a i tak będą się burzyć ludzie co książek nie czytają ze jak to co to za Netflix adaptation xD
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski: Pod koniec w sumie. Geralt go nawet ledwo poznaje, bo co prawda miał z nim do czynienia, ale Emhyr bardzo się zmienił z wyglądu [przez co cała konspiracja i niepowiązanie go z Jeżem się udała].
Jeśli nie chcesz spoilerów to omijaj tagi tego typu do momentu aż nie przeczytasz sagi/obejrzysz serialu. :P
  • Odpowiedz
@jogurcik666: Z tego co pamietam to było chyba nieco inaczej. Owszem Cesarz szukał córki ale żeby ja odzyskać. Natomiast Vilgefortz sobie coś umyślił żeby w magiczny sposób odseparować z Ciri łożysko w którym magicznie spłodzi dziecko którego moc będzie nie wyobrażalna, żeby później ja przejąć. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Czytałem to już naprawdę lata temu.
  • Odpowiedz
Z tego co pamietam to było chyba nieco inaczej. Owszem Cesarz szukał córki ale żeby ja odzyskać. Natomiast Vilgefortz sobie coś umyślił żeby w magiczny sposób odseparować z Ciri łożysko w którym magicznie spłodzi dziecko którego moc będzie nie wyobrażalna, żeby później ja przejąć. Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Czytałem to już naprawdę lata temu.

@uukasz: Cesarz był świadomy kazirodztwa i chciał to zrobić, potrzebował Ciri do
  • Odpowiedz
@uukasz
@Scooterek Ostatecznie Emhyr ożenił się z sobowtórka Ciri, podrzucona mu początkowo przez vilgelfortza. Nie pamiętam czy w sadze było wyjaśnione ze vilgefortz wie ze emhyr=jeż, w każdym razie od 3 tomu obaj panowie byli w stanie wojny.
  • Odpowiedz
@Scooterek aa no tak, cała akcje z głębia soddy, czy jak jej tam było, to przecie vilgefortz uczynił. Też dawno czytałem, ostatnio się wziąłem za audiobooki w pracy, ale widzę ze saga jest ucieta na 3 tomie :/
  • Odpowiedz
hyr zły Cesarz Nilfgaardu chciał porwać i zrobić dziecko swojej własnej córce Ciri (którą miał z Pavettą, jej matką), bo mu mag Vilgefortz powiedział że narodzi się z tego wielki władca?????

@jogurcik666: Nawet wyrzuciło mu się do morza Pavettę znaczy zginęła w katastrofie statku w której on niby też zmarł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz