Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mr_3nKi_: odpowiedz synku, konkretnie - co jest "chochołem", a co jest prawdą. Umiałeś tylko swoje urojenia przedstawić wyżej, które musiałem sprostować.
  • Odpowiedz
  • 0
@rakiwo
A ja byłem w Pradze i wiesz co? Niektórzy sprawdzali a inni mieli to w dupie. I wiesz co? Nic. Nic się nie stało, a knajp zwiedziłem kilkanaście i siedziałem w tłumie ludzi. ()
  • Odpowiedz
większość ludzi ma rozum i się zaszczepiło

@rakiwo: jakby się zaszczepiło dobrowolnie i sto procent to procedura o której mówisz jest z wielu powodów prawnych skandaliczna. Jak robię sobie kartę wędkarską to mam na to KPA z możliwością odwołania się do sądów w dwóch instancjach. Jak robie sobie COVID passa, w niektórych krajach de facto niezbędny do życia to nie ma tam żadnej procedury, żadnych praw nic - jest pani
  • Odpowiedz
Próbujesz zakrzyczeć to w internecie, ale bezskutecznie. Po twojej głowie ciągle krąży tylko myśl, że jesteś śmieciem i wyrzutkiem społeczeństwa, czyż nie?

@Bover: oho, ktoś tu chyba zarzuca innym swoje problemy xD

Nic dziwnego, że to napisałeś. Nie ma nic gorszego niż bycie neur0pkiem.

#f1 i wszystko jasne xDD
  • Odpowiedz
@Bover:

masz kompleks jako margines społeczeństwa. Próbujesz zakrzyczeć to w internecie, ale bezskutecznie. Po twojej głowie ciągle krąży tylko myśl, że jesteś ś###ciem i wyrzutkiem społeczeństwa, czyż nie?

Czuje sie zaniepokojony, tym co napisałeś. Powinieneś się udać do specjalisty, póki jest czas. Próbujesz zarzucać mi swoje problemy społeczne i bycie odpadkiem społecz.. znaczy neur0pkiem. To nic, rozumiem. Musisz sie wyżywać w internecie, żeby sie dowartościować i chociaż na chwile zapomnieć
  • Odpowiedz
@rakiwo: Oczywiście sprawdza też dowód/paszport, bo przecież możesz mieć QR-kod od kolegi. No spoko. Mirki ci piszą, że jeszcze parę miesięcy, optymiści. Rząd w każdej chwili może cofnąć wszystkie kody i kazać brać 3 dawkę, jak Izrael. Potem będzie 4, 5 i kolejne, a ty się będziesz cieszył, że możesz wsiąść do autobusu skanując kod i paszport.
  • Odpowiedz
@rakiwo: No wszystko super, tylko co mają zrobić osoby które nie mogą przyjąć szczepionki? Np u mnie występuje duże zagrożenie reakcji alergicznej, która dostałem po 1 dawce. Mam przeciwskazania od lekarza do wzięcia kolejnej dawki. I będę musiał sobie robić test codziennie żeby wejść do restauracji? Przez ile? Rok. Dwa czy dziesięć lat?
  • Odpowiedz
@rakiwo: a potem rząd wie gdzie, kiedy i z kim przebywasz, zna twoje nawyki lepiej od twojej najbliższej rodziny, ale ci to nie przeszkadza, bo masz rozum i się zaszczepiłeś?
  • Odpowiedz
No cóż Żydzi też potulnie nosili opaski z gwiazdą Dawida. A bajdełej kiedyś na profilu Defoliatora napisałem baita, że powinno się niezaszczepionych, oznaczyć jakimiś opaskami, żeby było widać kto jest a kto nie jest zaszczepiony. Oczywiście dostałem bana...
A dziś, a dziś zaszczepieni w Niemczech sami zgadzają się na noszenie opasek...
  • Odpowiedz
@rakiwo: to samo w Grecji jak chcesz zjeść w środku. Nawet Grecy są mądrzejsi od polskiej husarii krzyczącej o wolności

@TurboDynamo: Na tyle są mądrzejsi że teraz będą na wjeździe wymagać testu PCR niezależnie od tego czy jesteś zaszczepiony czy nie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@powodzenia: xDDDD typie każdy z nas od mniej więcej dekady nosi przy sobie lokalizator w formie smartfona, jak myślisz skąd mapy Google wiedzą, że na danej trasie są korki? Każdy z nas większość transakcji dokonuje kartą płatniczą, jeśli ktoś chciałby mnie czy Ciebie śledzić ma do tego pełne pole manewru bez paszportów covidowych, nikogo nie interesuje Twoje życie.
@PanG: to zależy, nikt nie sprawdza CIę z dowodu, ale
  • Odpowiedz
@rakiwo: Jako zwolennik szczepień, zaszczepiony trzecią dawką, osobiście w-----a mnie cały happening związany z wymogiem testów, certyfikatami covidowymi (tutaj pół biedy jeszcze, ale i tak upierdliwe). Czekam na dzień, kiedy to wszystko odejdzie - niezależnie od statusu szczepienia, nikt nie powinien być pozbawiany praw.
  • Odpowiedz