Wpis z mikrobloga

@V3ntu: zgłoś sytuacje do ubera, dobrze opisz i powinni Ci zwrócić kasę, prawdopodobnie dostaniesz tez jakąś zniżkę na kolejne zamówienie. Jak nie to rób jak kolega wyżej pisze - chargeback.

Mi kiedyś restauracja z uber eats dostarczyła zamówienie po 13 godzinach (zamówione wieczorem, miało być za 30 minut, dojechało na lunch). Nie dość ze zjadłem to dostałem zwrot środków po zgłoszeniu do ubera xD.
  • Odpowiedz
@V3ntu: Zwykła pomyłka, może ktoś coś źle kliknął. Rozwiązało się w pół godziny, a nawet mniej biorąc pod uwagę że zacząłeś od pisania na wykopie a nie poinformowania ich o problemie.
  • Odpowiedz
@dran2: Otóż nie tym razem, zgłoszenie dałem dzisiaj z rana a na wykop wszedłem potem. Nie jestem aż tak spaczony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@V3ntu: dzieją się dziwne rzeczy, ale zwykle po kontakcie z nimi poprawiają rachunek/robią zwrot. Mnie kiedyś Ukrainiec wiózł dookoła bez sensu i powtarzał "ja nie wiedział, tak nawigacja prowadzi" i nabił większy rachunek. Zgłosiłam, że wybrał dziwną trasę i natychmiast kwota została zmniejszona.

Więc nie ma co się tak wkurzać na tego Ubera.
  • Odpowiedz