Wpis z mikrobloga

@Faraluch: Jedyne co powiem a propos Twojej dyskusji z @kogut_20 to tyle, że nie mamy wpływu na cudze decyzje, owszem, można je skrytykować, ale nie ma co sie przejmować. Szkoda czasu na zamartwianie się i takie słowne przepychanki, to i tak nic nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzieci szkoda, ale nic się nie zrobi. Jedyne co, to się zastanawiam, w jakich warunkach je trzymają
  • Odpowiedz
@Sandrinia możesz dowiedzieć się od razu o warunkach bytowania dzieci, o ile jeszcze nie sprawdziłaś:

Na drodze kobiety stanął jednak o 33 lata starszy milioner

Wiadomo, że dziećmi opiekuje się 16 niań, a opieka nad maluchami kosztuje rocznie 70 tys. funtów, czyli około 378 tys. złotych.

Ciekawe też, że w opisie artykułu jest akurat wzmianka o pracy matki w klubie nocnym, a nie o ojcu który jest mordercą o czym dowiadujemy się
  • Odpowiedz
@kogut_20:
Jako że zostałem zawołany, to dodam tylko, że myślenie na zasadzie, to nie mój sąsiad, mnie to nie dotyczy, więc mam w dupie, generalnie w tym wypadku ma sens. Jednakże promowanie i przyklaskiwanie patologii jest wybitnie szkodliwe społecznie, i trzeba to piętnować, bo promowanie takich postaw sprawia że stają się one społecznie akceptowalne, i są przez innych powielane, co już może nas dotknąć osobiście. To jest ten realny wpływ
  • Odpowiedz