Wpis z mikrobloga

@Niebadzlosiem: jakoś chyba na studia nie dotarłeś jak po IT zadajesz takie pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°) lubisz sieci? sieciowiec / administrator. Service desk jak lubisz hardware, serwis, praca w mcdonald i różne inne
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: możesz iść do supportu gdzie nadal musisz się orientować co się dzieje ale nie ty brudzisz sobie ręce poprawiając kod. kasa może mniejsza ale robota jest i człowiek się cieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem:

5k w Polsce

W dziejszych czasach to jest prawie że nic (netto)
Jak lubisz sieci proponuje Ci iść w cyberbezpiczenstwo.
Np SEC engineer/SOC analyst /
  • Odpowiedz
  • 6
@Niebadzlosiem witaj w klubie. Niestety, opcję są ograniczone. Najlepszy jest swój biznes , bo przecież nie pójdziesz. Składać. Kompów. Do. Xkoma.

Sieciowcy potrafią mieć znośną kasę. Admini też spoko. I są różne rodzaje jednych i drugich, możesz np specjalizować się w Windowsach, a nie w linuchu.

DevOps, sysops. To wyśmienicie dobra ścieżka (finansowo), ale styczności z kodem nie unikniesz.
W każdym razie przechodziłem tę ścieżkę. Programowanie nie jest dla każdego, więc wcale
  • Odpowiedz
możesz iść do supportu gdzie nadal

@FantaZy: gdzie nadal można jebla dostać w zadziwiająco krótkim okresie czasu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
no, ale jak kto lubi tłumaczyć debilom którzy nie potrafią wtyczki do kontaktu włożyć to świetlana kariera przed nim ( ͡ ͜ʖ ͡)

@Niebadzlosiem: może obsługa cięższych maszyn jeśli masz trochę grosza zeby zainwestować w kursy kwalifikacyjne?
  • Odpowiedz
@Lordon: jak to nie? skonczylem studia IT i jakos na 1 roku pokazywali programowanie / sieciowke / hardware, na 2 roku wejscie w SI / bezpieczenstwo, mikroprocesory i automatyka, 3 rok to juz specjalizacja i wybor ;) a więc jak ktoś po papier to by zadawał takie pytania bo pewnie wszystko leci byle zdać a nie szukać drogi + bazy danych wszędzie a po nich można robić jako BI np.
  • Odpowiedz
@blashot: Nam tez to wszystko pokazywali, specjalizacje tez już mam, wziąłem taką najbardziej ogólna czyli analityke, zaraz zaczynam pisać prace a dosłownie nie wiem w jakim kierunku chce po tych studiach iść jeśli wgl i tyle
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: mówię o innym rodzaju supportu, tutaj ten typ co się wypowiada widać nie miał styczności z jakąś większą firma.
Możesz robić support dla aplikacji które firma wytwarza sama dla siebie. To coś innego niż support w stylu odpowiadanie na telefony ludzi z ulicy xD
  • Odpowiedz