Wpis z mikrobloga

via Android
  • 3
@Jah00 Nikt się tak prostacko jak ty tutaj nie wypowiada, a na pewno nie ja w dyskusji z tobą. Także nie rób fikołków prostaku. Po prostu taki jesteś i to pokazałeś.
  • Odpowiedz
A ja uważam, że po prostu jesteście za głupi żeby je zrozumieć i przewidzieć skutki.

@Jah00: A jak myślisz, co jest bardziej prawdopodobne, że wszyscy którzy dawniej Korwinistami zmądrzeli, czy że nigdy nie zrozumieli geniuszu Korwina, razem z całą rzeszą ekonomistów? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale spoko, nie winię cię, sam też kiedyś takie głupoty wypisywałem i byłem święcie przekonany, że to inni mnie nie rozumieją.
  • Odpowiedz
Wiem że mam rację. A wy możecie dalej p-------ć bzdury na portalu ze śmiesznymi obrazkami, albo wziąć odpowiednie książki i zgłębić dany temat. Tyle w temacie.

@Jah00: Uuuuu jaki badass. Specjalista od ekonomii po kilku anegdotach Korwina xD
  • Odpowiedz
to im podpowiedz, że jak są tacy super to po prostu niech uchylą rąbka tajemnicy innym, to może przestaną być wyśmiewani

@powiedz: Przecież robią to cały czas, a rząd na złość robi inaczej, a potem przyznaje Konfederacji rację.

A jak myślisz, co jest bardziej prawdopodobne, że wszyscy którzy dawniej Korwinistami zmądrzeli, czy że nigdy nie zrozumieli geniuszu Korwina, razem z całą rzeszą ekonomistów? ( ͡°
  • Odpowiedz
Bezpodstawnie atakujecie partię Korwin

@Jah00: Korwin to się skończył od kiedy szurów przyjął pod swoje skrzydła. Kiedyś wyborca Korwina (here) był człowiekiem z klasą orajacym lewactwo używając statystyki i badań. Dzisiaj to odklejony debil, patrz takiego bosaka który oburza się, że ktoś chce badanie/źródło na podstawie którego formuje tezy. Rzeciez to już banda clownów w nie dawny Korwin
  • Odpowiedz
@su1ik: Ależ co ty p--------z. Po zdobyciu przez Korwina 4,9% wszyscy błagali go by połączyć się z innymi środowiskami, żeby wejść do sejmu i to się udało. I teraz przychodzi taki ktoś jak ty i zamiast się cieszyć to mówi że to źle. Więc k---a trzeba było głosować jak Korwin był sam. Co więcej partie w ramach Konfederacji zachowują odrębność i równe prawa, więc pisanie o wzięciu pod skrzydła Bosaka
  • Odpowiedz
@Jah00: wprowadzanie szurów i idiotów do polityki wystarczy mi ze strony lewactwa. Odklejony jesteś bo pewnie sam jesteś szurem. Hfu ci na ryj, zniszczyliście Korwina, jedyna wolnościową partie która już taka nie jest. Na Korwina głosowałem, a na pasożyta społecznego typu bosak i to w dodatku socjalistę już nie bardzo chcę XD o szurach nawet nie wspomnę bo to banda clownów niewarta uwagi
  • Odpowiedz
@su1ik: Głupi jesteś i tyle. Sejm z Korwinem jest lepszy niż sejm bez Korwina. Socjalista w Konfederacji jest lepszy niż socjalista w PIS czy innej partii, bo musi tonować przekaz ze względu na partię Korwin. I nie wiem kogo nazywasz szurami skoro Braun i narodowcy mają dużo więcej z Korwinem wspólnego niż jakakolwiek inna partia. No logiki w tym co mówisz nie ma żadnej.
  • Odpowiedz
@Jah00: k---a jaki ty odklejony jesteś to szkoda gadać, szur i debil o tobie clownie powiedzieć to mało XD w dupę też byś pewnie przyjął jakby ci to ładnie wytłumaczyli owieczko bez rozumu XD koryto ważniejsze niż zasady i wartości niezłe fikołki XD
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jah00: lol nieironicznie podajesz ASE i zarzucasz innym niezrozumienie tematu xD

Btw które z nich czytales? Bo patrząc po wrzuconych przez ciebie linkach to nawet z tego żadnych. Miałeś konkretnie tytuły podać gdzie te swoje rewelacje wyczytałes.
  • Odpowiedz
@Jah00: ale proszę Cię, dlaczego wysyłasz miedzy innymi listę podstawowy podręczników z ekonomii? XD traktujmy się proszę na poziomie.

A co do reszty książek z listy - chodzilo mi o jakieś nowsze pozycje, z xxi wieku, (i światowe, a nie kolejny polski fanfiction Austriaków)m, żeby było tam coś rzeczywiście innego niż odgrzewane kotlety i żebym mogła potem popatrzeć na fajne dyskursy albo sobie z kimś podyskutować).

Misesa, Rothbarda i de
  • Odpowiedz
w dupę też byś pewnie przyjął

@su1ik: Nie wiem skąd taki wniosek, ale jest on błędny.

koryto ważniejsze niż zasady i wartości niezłe fikołki
  • Odpowiedz
I nie wiem co masz do ASE, jeśli nie umiesz samemu myśleć to nawet możesz zweryfikować historię, która dobitnie pokazuje, że im dany kraj gospodarował bliżej zasad z ASE tym szybciej się bogacił.

@Jah00: To może cię jeszcze nikt nie poinformował. To ja zadam ci dwa pytania, abyś mógł wiedzę zgłebić:

1. Które kraje i kiedy stosowały się do ASE?
2. Prakseologia jako narzędzie poznania - co o
  • Odpowiedz
@Jah00: problem wym, że Korwin był wolnościowy, a konfabulaca to banda populistów która zrobiłaby wszystko żeby zostać przy korycie. Założę się, że zrobiliby sobie na wzajem pałę jeśli to by pozwoliło im chapać z koryta
  • Odpowiedz
Jak można traktować kogoś na poziomie, kto znając te podręczniki nie popiera gospodarki wolnorynkowej.

@Jah00: a gdzie ja powiedziałam, że nie popieram?
Ale gospodarka wolnorynkowa nie jedną ma twarz. Nie zawsze jest to od razu libertarianizm.
A jeszcze rzadziej ta twarz to skrajne ASE, w którym to:
- nie popieram anachrokapitalizmu, a to
  • Odpowiedz
To może cię jeszcze nikt nie poinformował. To ja zadam ci dwa pytania, abyś mógł wiedzę zgłebić:

1. Które kraje i kiedy stosowały się do ASE?

2. Prakseologia jako narzędzie poznania - co o niej sądzisz?

Zasadniczo jak sobie na nie odpowiesz uczciwie posiłkując się źródłami (tym razem je naprawdę przeczytaj, a nie tylko wklejaj linki ze strony instytutu misesa), to już będziesz wiedział, co z ASE jest nie tak i dlaczego nikt na świecie
  • Odpowiedz
@Jah00: Dobrze wiesz, że jakby weszli w koalicję z pisem (o żadnym łączeniu nigdy nie było mowy) to by politycznie byli skończeni i koryto po pierwszej kadencji w sejmie by przepadło. To są teraz populiści którzy obciagneluby koledze byle tylko słupki pokazywały im zostanie w sejmie. Korwin wolnościowy może i jest dalej, ale nie myl tego z szuralicją. Szach mat XD
  • Odpowiedz
@su1ik: W moich oczach byliby skończeni, ale w oczach wyborców PISu wcale nie. Gowin i Ziobro sobie świetnie poradzili, mimo że odzielnie mają po 1%, więc nie masz racji. Natomiast gdyby zdradzili ideały to byliby skończeni i już nic by na tym nie zyskali, bo nikt nie chce kolejnego PIS czy kolejnego PSL. Dlatego tego nie zrobią. Krótko mówiąc p--------z aż oczy więdną od czytania.
  • Odpowiedz