Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 83
@Paula_pi: zależy od lokacji i pokonywanego dystansu, ale na autobus czy tramwaj to trzeba najpierw iść na przystanek, ale najpierw wiedzieć kiedy będzie jechał akurat twój, więc trzeba sobie zorganizować czas, albo się spóźnić i czekać X czasu na kolejny.
Na przykład, jade odwiedzić kuzyna: na autobus 10min na nogach, tramwaj 5, autobus jedzie przez całe miasto więc dojazd zajmie godzinę (do tego 5 min z buta żeby do niego
  • Odpowiedz
@Megawonsz_dziewienc: Albo nie mieszkasz w dużym mieście albo oboje z kuzynem mieszkanie na obrzeżu obrzeża dużego miasta w deweloperce na polu bez komunikacji.
Wszystkie duże miasta w jakich przyszło mi żyć miały dobrą komunikacje. W ciągu dnia nie czekało się na autobus / tramwaj czy metro dluzej niż 7 minut. Z autem masz w hui pieprzenia się z parkowaniem, bo nie ma miejsc, za te co są trzeba srogo płacić.
  • Odpowiedz
Ostatnio wracałem przez Warszawę przez Marki.i Zielonkę a potem zakręt do domu, miałem zabrać kumpla. Żebym ja nie pchał się przez miasto w godzinach szczytu to powiedziałem żeby podjechał MPk gdzieś w pobliżu mojej trasy przejazdu. Z Ursynowa jechałby 2h, gdzie samochodem nawigacja pokazywała 40 minut.
  • Odpowiedz
@botellon: Chyba z 10 lat już nie jeździłem komunikacją ale ostatnio zmieniłem biuro i się przesiadłem na komunikację bo jest po prostu szybciej. Samochodem 45 - 60 minut. Komunikacją 30-45. A jeszcze jest takie połączenie że zawsze jest miejsce i mogę porobić coś konstruktywnego w drodze.
  • Odpowiedz
@Mirkosoft ja mam na odwrót. Komunikacja miejska ok 1,5h - autobus, metro, znów autobus ostatnie parę przystanków. Zawsze któryś autobus się spóźnił i musiałem czekać. Autem ok 45-50min (łącznie chyba 25km wychodzi, przez całą Warszawę, z jednego końca na drugi). Dodatkowo autem wyjeżdżam z garażu podziemnego, jadę w ciepłe lub z klima, pod biurem parking dla pracowników.
  • Odpowiedz
  • 6
@Mirkosoft: Ja zazwyczaj wcześnie wyjeżdżam i wcześnie wracam, nie ma wtedy jeszcze dużego ruchu na drogach. Dzięki temu autem jadę 15 minut, komunikacją 30-40 minut, więc też nie ma tragedii, ale jednak autem o wiele wygodniej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@botellon: Ja z kolei odkąd przestałem jeździć tramwajem/pociągiem wiecznie się gdzieś spóźniam, a bo to jeszcze chwila. Po mieście jeżdżę tylko rowerem, bo to jedyne, w miarę miarodajne jeżdżenie, w którym można wyestymowac czas dojazdu. Hitem było raz, jak trasę 800m z centrum handlowego autem pokonałem w 35m, bo zanim wyjechałem z parkingu podziemnego to minęło 30min.
  • Odpowiedz
najpierw iść na przystanek, ale najpierw wiedzieć kiedy będzie jechał akurat twój, więc trzeba sobie zorganizować czas, albo się spóźnić i czekać X czasu na kolejny.

@Megawonsz_dziewienc: Taaa, ale chyba ze 20 lat temu. Wchodzisz na stronę albo odpalasz aplikację na smartfonie i wszystko jasne. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 59
Ostatnio wracałem przez Warszawę przez Marki.i Zielonkę a potem zakręt do domu

@bambus94: Żadne z tych miejsc które wymieniłeś nie jest nawet w Warszawie xD
  • Odpowiedz
aha, czyli nie zrozumiałeś mojego komentarza i się zesrales w dodatku.

Zrozumiałem, spokojnie. Nie zesrałem się, a twoja sugestia wskazuje, że nie wiesz, na czym polega dyskusja.

Sprawdzenie w apce to się nie zalicza do tego co nie?

Sprawdzenie
  • Odpowiedz
@botellon: ja dojeżdżam do pracy samochodem ale od 15.11 Sppn się powiększa o ochotę i będę zmuszony się przenieść na komunikację miejską bo abonamentu dla pracowników nie ma, czas dojazdu x2.5 więc super :)))
  • Odpowiedz