Aktywne Wpisy

lukasj +337
Szczerze? Po tej aferze z KPO czuje się trochę jak frajer - wszystko w firmie finansuje za własne pieniądze (nigdy ani złotówki żadnej pomocy), a tutaj branża HoReCa dostaje kasę na jachty, samochody, solaria... I pewne nie tylko ja się tak czuje, bo to po prostu przekracza wszelkie granice absurdu i marnowania pieniędzy. To jest po prostu kpina. I na to idą nasze podatki. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Fennrir +796
HoReCa to IMO będzie pikuś w porównaniu do wniosków na kulturę które mają zostać upublicznione za jakieś dwa tygodnie. Tam to dopiero wyjdą miliony na gównocele. Nieironicznie jestem się gotów założyć że będą dotacje na projekty pokroju "zapobieganie marginalizacji transseksualnych karłów" czy coś w tym stylu xD
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda
#kpo #afera #4konserwy #heheszki #takaprawda

#audio #linux #ubuntu #pulseaudio
źródło: comment_1636486182mnHMqAT74WyDXDGdeqp8D6.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Sprawdziłem własnie na dwóch mikrofonach. Zgaduję, że to kwestia bezpieczeństwa trochę bo ff też pyta o uprawnienia do mikrofonu dla aplikacji.
tzn sudo apt install pulseaudio-**
nie podoba mi sie ten system, to niestabilny ubunciak( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Linux_Zamiast_Windows: Napisałem ci że to kwestia ff. Pod każdym distro będziesz miał to samo w ff.
@fervi: nie wiem, jest odpowiednik pavucontrol w pipewire?
Coraz więcej dystrybucji tego używa i coraz więcej ludzików
@fervi: no tak ale pulse działa identycznie w zasadzie.
Ja wiem czym jest pipewire ale z niego nie korzystałem. Oficjalnie to chyba na razie gnome i kde ma to tylko.
Pulse faktycznie działa na tej zasadzie, ale oczywiście Pipewire nie należy do red hata, więc mniej s---------e ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale lepiej niby sobie radzi z urządzeniami na Bluetooth, dodatkowo ma tryb (może działać?) przy niskim opóźnieniu, czemu PA nie potrafi
+ w PipeWire można zrobić takie coś: https://gitlab.freedesktop.org/ryuukyu/helvum