Wpis z mikrobloga

@Im_from_alaska: to jest jak z systemem dat w USA, tak trudno ogarnąć, że najpierw idzie miesiąc, później dzień a następnie rok? Filozofa nie trzeba, miliony w Stanach to udawadniają ciągle z takiego systemu korzystając.

Ale sam przyznasz, że kolejkowanie od najmniejszej do największek wartości jakoś tak samo nachodzi? XD

Inna rzecz, że w przypadku segregowania pewnych dokumentów system z USA jest autentycznie wygodniejszy dla oka, sam korzystałem. Nawet nie ma
  • Odpowiedz
Zaraz przyjdzie fan kolejnictwa i ci powie, że tak jest najlepiej i po prostu się nie da inaczej. No i w całej europie też tak robią ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@tusk: przyszedł fan kolejnictwa i mówi, że PLK to stan umysłu xD
W branży mówi się, że to są wąsy ( ͡° ͜ʖ ͡°) i że wąsy mówią, że się nie da.
  • Odpowiedz
rozklady jazdy pociągów to jest taki ściek, ze szkoda słow ;p

@monarchista: ten sam pociąg w rozkładzie potrafi mieć 7-8 wariantów godzin odjazdów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bisu: raz chcialem sie przejechac pociagiem bo mnie naszło. patrze na rozkład czy cos bedzie jechać. No i poczekalem ale nie mialem pewnosci czy przyjedzie. Nastepnie automat biletowy - bardziej sie tego skomplikować nie dało.
  • Odpowiedz
jeśli system jest konsumencki to czemu miejsca w przedziałowych z numerem z cyfrą jedności 7 i 8 są w środku? ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja jako konsument unikam przedziałów na 8 miejsc, wolę te na 6

@PanHagrid: no właśnie dlatego, żeby zarówno w przedziałach 6 i 8 osobowych miejsca przy oknie i przy drzwiach były tak samo ponumerowane ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@van_der_bike: taka sytuacja mi się przypomniała z przed kilku lat. Zima, -20oC, stoi nowy tramwaj na tablicy brak numeru. Wchodzę pytam jaki to tramwaj. Pasażer odpowiada mi że 33. Więc idę do motorniczego i mówię. Panie, no jak to, jedzie pan tramwajem widmo, ani numeru ani nic trzeba pytać ludzi co to za tramwaj. A on mi na to że to jest nowoczesny tramwaj, ma cyfrowe wyświetlacze które na takim
e.....a - @vanderbike: taka sytuacja mi się przypomniała z przed kilku lat. Zima, -20...

źródło: comment_16361376120xHznPNlBoQkqGTS81Md9p.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz