Wpis z mikrobloga

Witajcie, chciałem w końcu założyć sobie #metamask, spisałem na kartce 12 słów. Bez problemu z ich użyciem po raz pierwszy zalogowałem się na innym telefonie (na świeżej instalacji aplikacji) celem weryfikacji czy słowa są ok skoro nie ten sam zestaw nie wchodzi, gdy próbuje to zorbic poprzez rozszerzenie do Chrome. Macie jakieś pomysły dlaczego już po 11 słowie i spacji twierdzi że jest ok a gdy wpiszę pierwszą literę ostatniego słowa wyskakuje nieprawidłowa fraza seed? Sprawdzałem wielokrotnie, nie ma podwójnych spacji pomiędzy, nie zacząłem przypadkowo od spacji, nie zduplikowałem żadnego słowa ani nie pominąłem.
#kryptowaluty
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michoopro: jak nie masz tam hajsu to możesz podać tego seeda. można wtedy zobaczyć jak to wygląda u mnie np. tylko potem już go nie używaj. W sumie to nie mam pomysłu co to może być skoro na telefonie weszło a na pc nie chce.
  • Odpowiedz
tak, u siebie na Androidzie, potem gdy zaczęły się problemy w rejestracji w rozszerzeniu MetaMask Chroma to pomyślałem, że sprawdzimy na telefonie żony (iOS) - poszło gładko, więc nie powinno być błędu w seedzie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@michoopro: może masz chwilowo zamieniony klawisz "s" z "z" na PC i w seedzie masz jedną z tych literek, albo masz jakiś dziwny telefon który w polu seeda ma jakimś cudem autokorektę i seeda na PC wpisujesz z literówka, a na tel Ci poprawia.
Oba mało prawdopodobne ale to jedyne co mi przyszło na myśl na szybko.
  • Odpowiedz
...dobrze kombinujesz, robiliśmy to na dwie pary oczu. Żona jest bardzo skrupulatna w takich sprawach. Też zakładam błąd ludzki, ale nie potrafię znaleźć rozwiązania. Jeśli MetaMask będzie mi potrzebny ograniczę się do telefonu. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz