Wpis z mikrobloga

Nie ma żadnej dyskryminacji mężczyzn tylko połowa pokojów na wynajem jest z preferowanymi kobietami lub napisane wprost że to dla kobiety.

Stereotyp jakoby facet to nie wiadomo co miał robić w mieszkaniu, a kobieta święta, zaczytana i zadumana w romansach.

#dyskryminacjamezczyzn #warszawa #studbaza
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Chris_Karczynski hm, a wyobrażasz sobie takie ogłoszenie gdzie byłoby napisane w drugą stronę, że mieszka kilku mężczyzn i oni nie chcą kobiety? No takich sytuacji nie ma, ale nawet teoretycznie gdyby się pojawiło to kwik byłby okrutny.
  • Odpowiedz
  • 1
@Chris_Karczynski spoko, ale ja nigdzie nie napisałem o odbieraniu wolności tylko o tym, że wobec mężczyzn funkcjonują na rynku nieruchomości jakieś uprzedzenia, które nie mają uzasadnienia oraz z jakiegoś powodu ładniejsze pokoje są przeznaczone dla kobiet i basta
  • Odpowiedz
  • 7
@Chris_Karczynski nie chodzi o to by faworyzować którąś z płci, kaucja i umowa jest wystarczającą podstawą by można było na tych samych warunkach wynająć 8m kwadratowych zarówno mężczyźnie jak i kobiecie. Płeć tak jak w pracy nie powinna mieć znaczenia, spróbuj popracować nad swoimi uprzedzeniami, zmieniaj świat od siebie. Eot
  • Odpowiedz
  • 2
@gzymspiwniczny nie wiem o co chodzi w tym Wynajmowałem pokoje w mieszkaniu kilka lat - najpierw też "preferowane studentki". Okazuje się, że trafić można różnie - było kilka (dwie) dziewczyn ogarniętych, spokojnych bez problemu, ale jednak większośc to brudaski, zostawiały syf w kuchni w pokoju chyba też. Tragedia. Z facetami jeśli nie wynajmuje się jakimś ukraincom czy menelom, to zawsze jest i spokój, i porządek, i żadnych problemów.

To oczywiście tylko
  • Odpowiedz
@EnderWiggin: Kurła mieszkałem kiedyś z trzema studentkami. W kuchni pod szafkami syf nie sprzątany od paru lat, lodówka i szafki lepiące się, na lodówce pełno wysuszonego i spleśniałego chleba, w szufladach zmumifikowane ziemniaki należące do trzech pokoleń studentów wstecz, zmywarka zapchana a w toalecie przeciekająca umywalka
  • Odpowiedz
często rodzice kupują córce mieszkanie na studiach i nie chcą żeby mieszkała z obcymi facetami ¯_(ツ)_/¯

@CultedelaRaison: rodzice kupują córce mieszkanie czy tylko opłacają wynajem komuś innemu? Trochę to dziwne kupić córce mieszkanie a ona pozniej szuka do niego lokatorów
  • Odpowiedz