Wpis z mikrobloga

#polestar Ciekawa obserwacja ostatnio. Cena podstawowej wersji Polestar 2 w Niemczech to ok 36k EUR. W Luksemburgu ok 44k EUR. Zapytacie skąd taka różnica? Otóż w Luksemburgu państwo dotuje zakup kwota 8k EUR xD. Btw kojarzy ktoś czy Polestar oferuje wykup w rozliczeniu starych samochodów? Jestem już właściwie zdecydowany na Polestar 2 ale chciałbym się nie pieprzyć że sprzedażą mojego Volvo tylko oddać w rozliczeniu. Do tej pory dostaje sprzeczne odpowiedzi z Polestara, jeden sprzedawca mówi że przyjmują, inny że nie xD #samochodyelektryczne
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Stashqo: Właśnie jeden sprzedawca mówił mi że jakiś salon Volvo w Brukseli może ode mnie odkupić i się rozlicza z Polestarem bezpośrednio. Pewnie zależy od lokalizacji.
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Wątpię że tak jest bo gdyby tak było to w Luksemburgu też pokazywało by ta cenę obniżona. Ponadto jak wejdę w konfiguracje na niemieckiej stronie to jest jakaś dopłatą 3k eur więc kosztuje wtedy w ogóle 33k. Wątpię, że w Niemczech dopłatą to 9k.
  • Odpowiedz
@Obserwator91: przy cenie jest gwiazdka. Pokaż co jest wyjaśnione bo mam zablokowana stronę niemiecka.
Bo to zależy od sposobu realizacji dopłaty. W Niemczech i we Francji dostaje je producent za sprzedanie auta, może w Luksemburgu dostaje klient
  • Odpowiedz
@PiotrFr: Akurat jestem w kontakcie ze sprzedawcą w sprawie mojego auta także spytam o to czemu tak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) i czy można kupić w Niemczech. Kolega, który kupował Tesle nie mógł kupić we Francji xD Tesla zabroniła. Gwiazdki są przy obydwu stronach. Są tam informacje, że cena obowiązuje przy takim i takim podatku VAT.
  • Odpowiedz