Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2219
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +435
źródło: 1000005415
Pobierz

https://www.kuratorium.waw.pl/pl/informacje/aktualnosci/9463,Zasady-udostepniania-prac-uczniom-i-ich-rodzicom.html
https://nauka.trojmiasto.pl/Spor-o-sprawdziany-Czy-nauczyciel-musi-je-wydac-rodzicom-n139935.html
Nie zamierzam negować ocen, ale chciałbym wiedzieć nad czym konkretnie popracować, albo jakie błędy popełniam ja w nauce dziecka. Wg podanych stron (i wielu innych) nauczyciel musi dać dziecku kartkówkę/sprawdzian do domu, aby rodzic mógł się zapoznać z wynikiem. Za moich czasów kartkówki zazwyczaj dostawaliśmy bez niczego, w niektórych przypadkach kazali oddawać (po podpisie rodzica).
Przeczytałem status szkoły i nie ma nic na temat wydawania, czy robienia zdjęć. Przed weekendem zamierzam złożyć wizytę u dyrektora i omówić kwestię. Jeżeli nic się nie zmieni, to gdzie kręcić małysza? MEN, RPO?
Ktoś próbował już walki? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krakow #polska #edukacja #nauka
Jak najbardziej - leć do dyrektora, później kuratorium, później MEN.
@factoryoffaith_: myślę, że nauczyciele w tej szkole tak nie działają, ale mogę się mylić. Chciałbym wiedzieć co jest do poprawy, gdy ocena słaba.
@factoryoffaith_: Zawołam jak odbędę wizytę w szkole.
Jakbyś przeczytał uważnie, to byś zrozumiał, że nigdzie nie neguję pracy nauczyciela.
Można dać kartkówkę i powiedzieć, że rodzic ma podpisać - tak było
@dziadzkrakowa: a ja nigdzie nie napisalem, że to Ty negujesz prace nauczyciela
Moi jak chodzili do 1-3 to zawsze przynosili. Ale jak są wyżej to faktycznie nie widziałem kartkówek.
@Aerwin: napisałem nawet wyżej, że może gdzieś ja popełniam
Klasówki mi dawali zawsze, czasem wymagali oddania po podpisie rodzica lub bez. Sprawdzianu nigdy nie dostaliśmy. Ogólnie nauczyciele nie musieli dawać wtedy kartkówek/sprawdzianów, bo do 2015 roku przepisy mówiły, że rodzic musi sam poprosić o pokazanie kartkówki/sprawdzianu. Nauczyciel nie miał obowiązku wydawania tego. Obecne przepisy mówią, że uczeń musi zobaczyć swoje prace (zaraz po ocenieniu), a rodzic nie musi