Wpis z mikrobloga

@ArcherID nie mieszka się "w" Tajwanie tylko "NA" Tajwanie, nie można mieszkać "W" wyspie xd

To chyba nie ma znaczenia czy to wyspa. Z tego co czytam to możliwe że obie formy są poprawne.
  • Odpowiedz
@cocojambo210: współczuję tirowcom i innym kierowcom. P------a robota. Organizm totalnie rozwalony, bo w trasy jeżdżą jak pasuje (czasem niektórzy mają stałe trasy, ale takie "przerzuty" jeżdząc na okazje to najgorszy typ jazdy) - czyli czasem w nocy, czasem w dzień, śpią, gdy wypada przerwa - weź się do tego dostosuj.
  • Odpowiedz
@ArcherID a co ten kolega trzyma im butelkę jak szczą czy podciera dupę jak srają na koło? Skąd niby spedytor może mieć wiedzie jak kierowca się wypróżnia kilka tysięcy kilometrów dalej.
Próbujesz wrzucać wszystkich do jednego worka bo widziałeś jakiś filmik czy zdjęcie co tylko pokazuje jaki ty jesteś zacofany.
  • Odpowiedz
@ArcherID o widzę, że chyba kiedyś znalazłeś sok jabłkowy w butelce po Pepsi. Smak jednak rozczarował i żal w sercu do kierowców pozostał.

Nie praktykuje takich metod, ale widzę że ty jesteś specjalistą. Dobrze, że taki odpad jak ty sam się wywiózł.
  • Odpowiedz
@LSkiper to że ciężarówki stoją gdzie popadnie to chyba wina słabej infrastruktury i braku miejsc a nie kierowców? Ostatnio sam dostałem mandat 600€ w fr za przekroczenie czasu jazdy kilka tygodni wcześniej bo szukałem miejsca i pana żabojada nie interesowało, że nie było gdzie stanąć na przerwę. Z tego powodu wiele osób woli zaryzykować stając w miejscach nie koniecznie legalnych niż potem przez 28dni mieć problem na tachografie.

A z tym
  • Odpowiedz
@Kamil32123: I co z tego? Parkingi TIR często są oznaczone na ggole maps i nawigacjach i są z reguły nie dalej niż 5km od autostrady czy Ski. To tak samo jak wyprzedzanie się ciężarówek bo oszczędzi 2 minuty na 100km jakby życie od tego zależało. Co do śmiecenia i lania do butelek - Jakoś nie widzę żeby kierowcy busów sikali do butelek bo nie mają kija w dupie który ich
  • Odpowiedz
@LSkiper
Nie widzę sensu dalszej dyskusji na temat parkingów bo nie masz kompletnie pojęcia o czym mówisz.

Sam osobiście zwalniam gdy ktoś mnie wyprzedza a i gdy nie ma dużej różnicy w prędkości to se jadę te parę oczek wolniej no chyba, że faktycznie ruch znikomy.

A co te butelki z moczem są podpisane, że są z busa czy tira? Serio widziałeś kogoś kto szczy do
  • Odpowiedz