Wpis z mikrobloga

@saggitarius_a: Dawno nie grałem, ale chyba wszystkie większe DLC trzeba mieć. Możesz odpuścić pakiety graficzne (jednostki), czy muzykę, ale reszta jest raczej obowiązkowa. Nie grałem na Lewiatanie więc nie wiem, ale miałem wszystkie poprzednie. Niestety to kupa kasy. Zawsze możesz wykupić abonament i płacić jakieś 20 zł (czy tam ile) miesięcznie za dostęp do DLC.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@saggitarius_a: ja już mam 170 gier od nich za darmo, też mam ten problem z Mudrunners bo raz na DLC nie ma promocji, a dwa oni warsztatu nie mają, nie wiem czy nie lepiej kupić na steam całą gre, jak od nich.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Olać podstawkę na epicu i kupić subskrypcję na steamie za 18 zł miesięcznie, albo 97 zł za pół roku z dostępem do wszystkich DLC i dużej liczby content packów (skórki, muzyka). Musiałbyś kupić minimum te DLC:
1. Art of War
2. Common Sense
3. Res Publica
4. The Cossacks
5. Rights
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Jeżeli jest to twoja pierwsza styczność z eu4 to sama podstawka jest jak najbardziej grywalna i zapewni ci nawet setki godzin zabawy. Nie słuchaj się innych, którzy powtarzają jak mantrę, że trzeba dokupić 1000 DLC, aby gra była grywalna. Podczas premiery goła gra już zbierała oceny 9/10 i przez ten czas (8 lat) dostała szereg darmowych nowości i ulepszeń.
  • Odpowiedz
@Pikselowaty: Pisałem już ostatnio, że granie w EU4 z i bez DLC to jest jak jazda maluchem i jazda nowym Audi. Jedno i drugie w pewnym sensie swoją rolę spełnia, ale jednak jak pojeździsz za kierownicą Audi, to maluchem już nie bardzo chce ci się jeździć.

Teraz co prawda w podstawce można już przekazywać okupację i devować prowincje, ale nadal tyle mechanik jest schowanych za DLC, że głowa mała.
Rights of Man
  • Odpowiedz
w keyshopach dostaniesz dlc w wersji steamowej po parę złotych, kiedy na epicu są po 35zł

@SombreroTaco137: równie dobrze możesz powiedzieć, że za darmo z DLC będzie miał z torrentów. Przecież te wszystkie keyshopy, co sprzedają za kilka złotych klucze to albo scam, albo te strony służą do prania brudnych pieniędzy.
  • Odpowiedz
@Pikselowaty: Co to za bzdury XD przecież w kolejnych patchach wchodziły mechaniki, które niby są darmowe ale żeby je wykorzystać to w większości przypadków potrzeba coś z dlc.
@saggitarius_a: jak nie masz nic, to albo kupuj na promkach na steamie albo subskrypcja. Biorąc pod uwagę ze za jakiś czas pewnie wyjdzie eu5 to chyba teraz nie opłaca się od zera kupować
  • Odpowiedz
@Drmscape2: scam i pranie pieniędzy xDDDD
Jak się kupuje w sklepach typu tanieklucze.pl to tak jest, ja mam na myśli enebe, czy inne gamivo
W ogóle porównywanie kupna legalnej gry w sklepie do piracenia to już w ogóle jakiś idiotyzm xDDD
  • Odpowiedz