Wpis z mikrobloga

Trudno być symetrystą covidowym. Z jednej strony gardzę ludźmi którzy p------ą kocopoły o tym, że wirusa nie ma, chorzy na video ze szpitali to efekty komputerowe, ludzie nie umierają na to tylko np zmarłym na raka sie przypisuje covida. A z drugiej czuję taką samą pogardę dla panikarzy którzy się zachowują jakby świat miał się skończyć, siedź w domu, nie łaź do pracy, zdechniesz z głodu, ale przynajmniej nie na wirusa. Mam wrażenie, że całe społeczeństwo okopało się na tych dwóch obozach, a nie ma ludzi środka.
#koronawirus
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

. A z drugiej czuję taką samą pogardę dla panikarzy którzy się zachowują jakby świat miał się skończyć, siedź w domu, nie łaź do pracy, zdechniesz z głodu, ale przynajmniej nie na wirusa

@KrzysztofSuchodolski: nie wiem czy kiedyś kogoś takiego spotkałem. Na początku ludzie trochę panikowali, bo to było coś nowego, ale bez przesady.
  • Odpowiedz
że wirusa nie ma, chorzy na video ze szpitali to efekty komputerowe, ludzie nie umierają na to tylko np zmarłym na raka sie przypisuje covida

@KrzysztofSuchodolski: Problem w tym że ta narracja jest przypisywana pierwszej grupie przez tą drugą, podczas gdy nikt z przeciwników obecnej formy walki z pandemią tak nie twierdzi (poza debilami których jest promil)
  • Odpowiedz
  • 0
@KrzysztofSuchodolski Oczywiscie ze tacy ludzie są. Tylko ich postawa wynika ze zdrowego pojmowania dostępnej wiedzy - a z tym bywa cięzko. Albo jest mechanizm obronny z zaprzeczeniem ze wirus nie istnieje, albo ze istnieje więc trzeba go uniknąc za wszelka cenę.
  • Odpowiedz