Ktoś jeszcze pamięta tego gościa Niekrytego Krytyka? Zdobył pierwszy w historii polskiego YouTuba 1 milion subskrypcji, wyświetlenia jak na 8 czy 10 lat temu miał gigantyczne bo dochodziły do 4-5 milionów, i w sumie jak się było dużo młodszym to te jego żarty śmieszyły, potem zaczął być takim mentorem życiowym ale w sumie spoko się go oglądało dla rozluźnienia... Dziś ten gość nadal tworzy i dodaje filmy ale zgubił się w odmęcie dzisiejszego youtuba, został dość mocno wyrzucony z algorytmów przez takie kanały np. jak Friz... Jedno mi się zawsze w nim podobało a to że trzymał się z dala od innych youtuberów pokazując że nie szukał fejmu lub nie chciał nabijać komuś fejmu kiedy był jego czas! Taki z niego indywidualista. #friz #youtube #polskiyoutube #internet #rozrywka
@wakxam: nie złe algorytmy, tylko koleś się nie rozwijał, przez lata stał w miejscu, w zasadzie to nadal jest w tym samym miejscu co 10 lat temu. nudny, nijaki, bez pomysłu i ambicji
@wakxam: Niekryty podobnie jak Baśka z klatki B gdyby w obecnych czasach mieli te wyświetlenia co wtedy zarabiali by setki tys zł. Wtedy ledwo szło z tego wyżyć :)
@wakxam: Włączyłem jego kanal i dalej komentuje pamiętniki z wakacji, która szły w tv jak byłem w gimbazie(czyli 15 lat temu). Cud, ze ma tak dużo wyświetleń
@Hagis6: To prawda ;) W 2010 roku miałem kanał gdzie podkradałem kompilacje zwierząt :D Do teraz niektóre są na youtubie ale cały rok zamykałem mając jakies 25k w wieku 16lat. Aż musiałem z wujkiem wchodzić w spółkę bo on miał działalność gospodarczą a ja się bałem że do więzienia pójdę XD
@nightmeen: Teraz to zupełnie inna bajka jest. W sensie nadal dużo ale musisz działać zgodnie z polityką itd itp Kiedyś można było kraść nawet filmiki z discovery ( ͡°͜ʖ͡°) Jak cie zgłosili no to trudno,jechało się dalej ( ͡°͜ʖ͡°)
Zależy do tematyki kanału,RPM ORAZ CPM. Ale generalnie 1mln wyświetleń=3-3.5kzł.
Eh przegapiłem info, że znowu była podwyżka minimalnej. I znowu zarabiam tylko 500zł więcej od sprzątaczki. 10 lat nabijania doświadczenia, 10 lat pracy jako grafik z czego 6 lat wypruwania sobie żył w agencji reklamowej i wszystko c---a warte.
źródło: comment_1632765656LCIv2MeF8YSN2d4C24NyFK.jpg
PobierzKiedyś można było kraść nawet filmiki z discovery ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak cie zgłosili no to trudno,jechało się dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zależy do tematyki kanału,RPM ORAZ CPM. Ale generalnie 1mln wyświetleń=3-3.5kzł.