Wpis z mikrobloga

@mch0588: Mam wrażenie, że występuje tu ten same problem, który dotknął np. Nero Burning ROM. Tzn. oprogramowania w pewnym momencie stało się kompletne, wypalało płyty i robiło to doskonalę. Nie było już za bardzo co poprawiać/dodawać, ale taki stan rzeczy bardzo nie podoba się marketingowi. Zaczęto więc wymyślać. Skończyliśmy z softem, który starał się robić wszystko i z „małego” wyspecjalizowanego programu rozrósł się do molocha, który gra, tańczy i śpiewa.
  • Odpowiedz
@mch0588: Straszny syf ten artykuł. Przeklejony cały wywiad z Stroustrupem.... trochę bezsens.

Switch nowy jest rewelacyjny, pattern matching jest w deche, recodry to coś czego bardzo brakowało.
Co do var to osobiście wolę nie używać ale nie widzę problamu w tym, żeby jednak były.

private List _observations
  • Odpowiedz
@mch0588 autor chyba nie pisze za dużo w c# i nie miał pomysłu na artykuł to wysrał 80% przeklejonego gówna i dopisał od siebie jakieś głupoty xd żaden z jego przykładów nie jest trafiony. Dobrze że kolega @inny_89 podsumował za mnie bo chciałem w sumie napisać to samo xd
  • Odpowiedz
@inny_89: C# czerpie sporo z F#. W F# był już wcześniej pattern matching tylko że w F# jest on jeszcze sporo potężniejszy. Osobiście uważam że warto się przyjrzeć temu językowi. Nie jest tak straszny jak ludziom się wydaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@inny_89: C# czerpie sporo z F#. W F# był już wcześniej pattern matching tylko że w F# jest on jeszcze sporo potężniejszy. Osobiście uważam że warto się przyjrzeć temu językowi. Nie jest tak straszny jak ludziom się wydaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Brodeon lata temu swoją przygodę zacząłem właśnie od F# bo wtedy jeszcze pracowałem w finansach i złapałem książkę, która opisywała wykorzystanie f# w
  • Odpowiedz
@mch0588: Dziwne, że nie napisał o [top-level statements]( https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/tutorials/top-level-statements), choć w uzasadnionych przypadkach nie wydaje się to być złe. Problem w tym, że postanowiono zmienić domyślne templates zamiast np. wprowadzić nowe lub zrobić przełącznik --minimal. Niektórzy mają o to pretensje, ponieważ wolą jawnie napisać całego namespace i klasę z metodą :P Oczywiście nadal tak można, ale prościej było wpisać polecenie dotnet new console niż robić to samo wraz ze skopiowaniem/napisaniem
  • Odpowiedz