Aktywne Wpisy
#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

Beeercik +109
Wszystkich tych odklejeńców zwolenników systemu kaucyjnego powinno się wytykać palcami na ulicach.
Ale skoro już to przeszło to proponuję wprowadzić kolejne kaucje, no bo dlaczego niby nie?
Kaucja na papierki po batonie - 50gr będzie odpowiednie. Ewentualnie 1zł dla czekolad.
Kaucja na opakowanie po makaronie - od 50gr do 1zł w zależności od ilości makaronu.
Ale skoro już to przeszło to proponuję wprowadzić kolejne kaucje, no bo dlaczego niby nie?
Kaucja na papierki po batonie - 50gr będzie odpowiednie. Ewentualnie 1zł dla czekolad.
Kaucja na opakowanie po makaronie - od 50gr do 1zł w zależności od ilości makaronu.
źródło: temp_file8427984344220884271
Pobierz

Plan jest taki:
Klonuję dysk 1 sata do 2 sata, podpinam dysk 2, żeby sprawdzić czy system się botuje, usuwam sterowniki AHCI, instaluję sterowniki NVMe, klonuję dysk 2 do dysk 3 M.2 NVMe.
Dysk 1 zostaje w starym kompie, dysk 2 docelowo będzie leżącą na półce kopią zapasową, a dysk 3 będzie dyskiem systemowym w nowym kompie.
Stary komp jest na platformie Intel DDR3, nowy komp AMD DDR4.
Teraz pytania:
Czy wystarczy usunąć sterowniki AHCI, czy lepiej także inne. Z jakiego narzędzia/programu najlepiej skorzystać? W sensie czy może istnieje coś, co zautomatyzuje ten proces.
#pcmasterrace
źródło: comment_1630180665FoUc0xMNlspz3HkXLJTyx3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Mam dopracowywany przez trzy lata system, narzędzia do arduino, narzędzia dyskowe, programy i sterowniki do różnego typu programatorów pamięci i procesorów oraz wiele innych narzędzi.
Skoro mogę migrować z tym, na co poświęciłem łącznie bardzo dużo czasu, to po co mam bez powodu
Komentarz usunięty przez autora
Po pierwsze: Właśnie dlatego, żeby nic się nie zesrało, pytam obecnych.
Po drugie: Skoro da się to zrobić, dlaczego z góry zakładasz, że się nie da?
Po trzecie: Ten komentarz piszę już ze sklonowanego na dysk 2 sata systemu. Teraz pozostaje zainstalować sterowniki NVMe, odinstalować AHCI i czekać na paczkę z dyskiem M.2, który dzisiaj zamówiłem na