Wpis z mikrobloga

o nie ta okropna lewica pokazuje jakimi hipokrytami są katole XD

@CamusVevo: tylko nie wszyscy którzy są przeciwko wpuszczaniu imigrantów w lesie to katole. Czy lewica ma problem z odróżnianiem kolorów poza białym i czarnym?
  • Odpowiedz
@malinq:

tylko nie wszyscy którzy są przeciwko wpuszczaniu imigrantów w lesie to katole. Czy lewica ma problem z odróżnianiem kolorów poza białym i czarnym?

Mem jest o podejściu lewicy do katolików więc rozmowa tutaj dotyczy tylko katolików a nie wszystkich którzy nie chcą imigrantów
  • Odpowiedz
@CamusVevo: jezeli mowisz ze kopanie po ryju jest zle nie chcesz tego przestrzegac sam nie kopiesz, nie jestes kopnay tak? To dlaczego mialbys chciec od kogos 15 zlote? Na tym polega hipokryzja. Wybierasz tylko ta czesc ktora jest tobie na reke.
  • Odpowiedz
nie pamiętam szczegółów ale w dziejach apostolskich był koleś który oddał część swojego majątki a przechwalał się że oddał całość i Bóg go ukarał

@StaryPijanyWyjadacz: oddanie majątku dotyczyło komuny chrześcijańskiej a nie instytucjonalnego kościoła. Zachowali prywatną własność, a powiedzieli że oddali wszystko i razem z żoną zostali ukarani. Kara była za kłamstwo a nie za to że nie dał na kościół. To kolejny przykład że dzieje apostolskie sławiły socjalizm:

Dz
  • Odpowiedz
@CamusVevo: a nie?xD dobierasz sobie swiatopoglad wedlug widzimisie czytaj kiedy jest ci to na reke to jest dobre a kiedy nie to jest be + od kiedy katolicyzm ma zly stosunek do kobiet?xD tak samo mozna by twierdzic ze w naszym kraju jest wystarczajaco bliznim ktorym wypadaloby pomoc a dopiero pozniej pomagac innym. Wszystkim naraz nie pomozesz to jest raz i co za tym idzie ludzie narzekaja juz na 500+
  • Odpowiedz
@TS89PL: w sumie to komiczne, że to katole mówią o wartościach jak pomoc bliźnim, współczucie. A kiedy rzeczywiście staje przed takim dylematem to wtedy zapomina o czym mówi cały czas XD Współczucie? Tak ale tylko dla innych prawicowców XD
  • Odpowiedz
@JohnRamboo:

dobierasz sobie swiatopoglad wedlug widzimisie czytaj kiedy jest ci to na reke to jest dobre a kiedy nie to jest be

No tak, ja nie jestem katolem więc sobie dobieram, co w tym dziwnego? To katoli obowiązuje biblia, nie mnie XD z mojej strony eot bo masz srogi syndrom wyparcia
  • Odpowiedz
@CamusVevo: to sie nazywa hipokryzja synu. Albo wysmiewasz ich religie albo chcesz zeby sie do niej stosowali. To w tym dziwnego xD dissowac kogos non toper a jak trwoga to do boga xD ogarnij sie i to nie ja jestem tym co ma syndrom wyparcia xD
  • Odpowiedz
@JohnRamboo: jak trwoga to do sroga, nie jest potrzebny bóg zeby twierdzic ze przyjmowanie uchodzcow to elementarny przejaw humanitaryzmu, natomiast w przypadku katoli do ktorych humanitaryzm nie przemawia moze przemowi ich swieta ksiega, gdyby katole potrafily myslec samodzielnie nie trzeba by bylo im przypominac z jaka wiara sie identyfikuja bo ta wiara nie jest potrzebna do wyciagniecia tych wnioskow
  • Odpowiedz
@CamusVevo: taa bo to uchodzcy uciekajacy przed wojna, kobiety z dziecmi a nie ekonomiczni imigranci xD Jak by nie bylo komu pomagac w Polsce co dalej nie zmieniafaktu ze jestes hipokryta jak i czesc lewicy ktora nabija sie z wiary chrzescijanskiej a pozniej wymaga jej przestrzegania. Jedno wielkie xD
  • Odpowiedz