Aktywne Wpisy
qba2004 +1
Pytanie do Mirków i Mirabelek doświadczonych w sferze romantycznej - warto bawić się w związek na odległość np. 70 km i godziny jazdy w jedną stronę do Poznania? Czy lepiej postawić na to, żeby znaleźć dziewczynę u siebie na miejscu, nawet jeśli to zadupie?
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
Jak wyżej
- Związek na odległość jest spoko 34.7% (33)
- Lepiej poszukać na miejscu 65.3% (62)

0caffe +1
Jest jakiś sensowny argument że sprzedają jeszcze klawiatury i myszki które mają swój osobny dongle w czasach kiedy praktycznie każdy PC, laptop, smartfon a nawet smart TV ma Bluetooth?
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
źródło: temp_file872770882482767449
Pobierz

Jak jednak powinno to wyglądać w przypadku VPS'a, na którym mam postawione produkcyjnie kilka projektów? W takim wypadku mogę umieścić bazę w dockerze czy lepszą praktyką byłoby instalacja np. Mysql'a na serwerze i łączenie się wszystkich projektów do tej samej bazy?
Domyślam się, że oba rozwiązania zadziałają, pytanie które jest bardziej poprawne i jeśli to zależy, to od czego?
#programowanie #informatyka #naukaprogramowania #mysql
Jak masz dużo małych baz i dobra maszynę to spokojnie można wszystko trzymać na jednej maszynie, łatwiej backupowac.
Ale jak padnie to wszystko.
Ale za to aplikacje mogą być skalowanie bo nie maja stałego dysku.
Ale jak są db-bound to nic to skalowanie nie da.
I tak możemy długo
ale osobiście.. użyłbym dobrego compose z gotowymi skryptami do wszystkiego konfigurowanymi przez envy bo za rok wejdziesz tam i się niczego nie doszukasz, a aktualizowanie/modyfikowanie dockera jest banalne
@bruuh: Mój hosting ma automatyczne pełne backupy, afaik hostowane w innej lokalizacji. Daję niski priorytet na bezpieczeństwo, nie ma tam nic o jakimkolwiek priorytecie biznesowym. Tzn. jak jebnie to jebnie.
Jak rozumiem backupowanie baz z dockera to jakieś większe wyzwanie? Pomijając to zagadnienie, są jakieś inne problemy, niebezpieczeństwa o których
jak boisz się dockera to weź coś z ansible galaxy
@bruuh: Uczę się Dockera, przede wszystkim dla własnego rozwoju. Nie wiem w sumie ile potrzebuję umieć, z racji że i tak docelowo chcę się rozwijać w kierunku kompetencji miękkich, zarządzanie zespołem itd.
Obczaję to ansible galaxy, dzięki.