Ale i tak na wykopie dla większości osób będę katotalibanem, bo na święta pójdę do kościoła, czy 3 maja, 15 sierpnia, czy też 11 listopada pomacham sobie flagą bo czuję przywiązanie do Polski, mimo iż daleko jej jeszcze do ideału.
Natomiast faktem jest, że Polska stopniowo odchodzi od ideałów świeckich na rzecz państwa religijnego czy też "patokonserwatywnego" jak to sam okresileś. I to jest fakt.
dlaczego w ostatnich latach nie widziałem w Polsce takich scen
@PrzeKomentator: Bo żyjemy we względnej cywilizacji i w unii europejskiej, więc rodzimym talibom nie było tak łatwo chwycić za karabiny tylko wcisnęli się w garnitury
@waro: Zgadzam się, że odchodzimy od słusznej idei Państwa świeckiego co jest tak naprawdę złe dla wszystkich (nawet dla samego katolicyzmu i katolików). Tylko ciężko będzie odwrócić ten trend, jeżeli wszyscy konserwatyści i prawicowcy otrzymają łatkę zamordystów. Niech przykładem będą chociaż wyborcy PO - przecież nie każdy z nich jest postępowy jak Rafał Trzaskowski, a jednak wolą głosować na niego niż PiS. Więcej, myślę, że sporej części wyborców partii .Nowoczesna
@PrzeKomentator: Szczerze mówiąc myślałem, że niektórzy dopiero doczytali przy obecnej sytuacji czym jest Taliban i przestaną używać takich frazesów w kierunku każdego praktykującego i zgadzającego się z założeniami swojej religii katolika, ale na Wykopie okazało się, że jak zwykle złudne były tego rodzaju nadzieje.
Niestety "taki mamy klimat", że każdy musi być wrzucony do jednego worka ze wszystkimi najbardziej skrajnymi zwolennikami czegoś i traktowany jako jedna spójna grupa. I jak
Ale i tak na wykopie dla większości osób będę katotalibanem
Bzdura. Prędzej radykalnym lewakiem, mordercą dzieci i komunistą z krwi i kości. A to, że jesteś wierzącym patriotą bardziej na prawo niż na lewo nie ma dla nich żadnego znaczenia.
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
@PrzeKomentator: nikomu to nie przeszkadza.
Natomiast faktem jest, że Polska stopniowo odchodzi od ideałów świeckich na rzecz państwa religijnego czy też "patokonserwatywnego" jak to sam okresileś. I to jest fakt.
@PrzeKomentator: Bo żyjemy we względnej cywilizacji i w unii europejskiej, więc rodzimym talibom nie było tak łatwo chwycić za karabiny tylko wcisnęli się w garnitury
Niestety "taki mamy klimat", że każdy musi być wrzucony do jednego worka ze wszystkimi najbardziej skrajnymi zwolennikami czegoś i traktowany jako jedna spójna grupa. I jak
@PrzeKomentator: Bo mimo wszystko, jeszcze trzymamy się ostatkami sił cywilizacji zachodu. Ale poczekaj cierpliwie :]
Bzdura. Prędzej radykalnym lewakiem, mordercą dzieci i komunistą z krwi i kości. A to, że jesteś wierzącym patriotą bardziej na prawo niż na lewo nie ma dla nich żadnego znaczenia.
Wiem po sobie samym.