Wpis z mikrobloga

@gdanskjestzly: Rolling release przede wszystkim oraz możliwość skonfigurowania wszystkiego od zera pod siebie. Systemd mi nie przeszkadza a aż takiego ciśnienia by na Gentoo usiąść to nie mam, Arch mi wystarcza. Siedziałem kiedyś na Debianie, rodzicom nawet instalowałem Debiana ale często kończyło się to reinstalacją systemu bo poprostu coś siadało czy już całkiem dependenciesy się urywały. Archa uważam poprostu za następny krok u siebie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gdanskjestzly: zależy jak traktujesz komputer
Jeśli chcesz żeby po prostu wszystko działało jako tako bez większej ingerencji użytkownika to arch to strata czasu
Ale jak chcesz się pobawić trochę tym, trochę nauczyć, i stworzyć system pod siebie to jest to świetna zabawa.
  • Odpowiedz
Ale jak chcesz się pobawić trochę tym, trochę nauczyć, i stworzyć system pod siebie to jest to świetna zabawa.

@Dej_mi: @gdanskjestzly: @Sztos13: Nie tylko, arch jest dobry do testu softu i do bardzo szybkiego wprowadzania poprawek do softu bo ma mega łatwe skrypty budujące pakiety. Po za tym do szybkiej instalacji pakietów np programistycznych których nie ma spaczkowanych w innych distro.

btw i dont use arch
  • Odpowiedz