Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kalamok_blanko: jak mnie irytuje ten zwrot "Piotruś Pan". Ktoś ma czelność żyć według siebie, realizować pasje, robi to na co ma ochotę i jest szczęśliwy na swój sposób. Taka osoba według społeczeństwa jest niedojrzałym Piotrusiem, bo nie ma ochoty harować na kredyt, kaszojady, sensem życia nie jest praca, a po pracy nie rozwalasz się na kanapie z puszką piwa i nie koronujesz się na władcę pilota. Jak śmiesz, żyć według siebie
@kalamok_blanko: taaa, większość z was antynataliści w ogóle marzy żeby zaruchać więc po kiego grzyba piszecie te wysrywy o wolności od dzieci XD dorośniecie, znajdziecie miłość swojego życia (albo i nie :)) i wtedy zobaczmy jak Wam się gadka zmieni. ps dziecko mam w drodze - uwaga - po wspólnej decyzji xd
@Jakly:

Chyba znamy kompletnie inne definicje "Piotrusia Pana". "Piotruś Pan" to ktoś, kto (mimo już względnie dojrzałego wieku) jest niedojrzały, nieodpowiedzialny i egoistyczny. Możesz żyć według siebie, realizować pasje, robić to na co masz ochotę i być szczęśliwym na swój sposób, ale jednocześnie być dojrzałym człowiekiem, a co za tym idzie, nie być żadnym Piotrusiem.

Ja to znam jako niedojrzały, nieodpowiedzialny i egoistyczny, ale na zasadzie, że jak ktoś ma inne
@kalamok_blanko: gorzej będzie od trzydziestki/czterdziestki w górę, wtedy mało kto będzie się chciał spotkać na takie granie, jeśli nie jesteś milionerem albo celebrytą, to staniesz się trochę wyrzutkiem, niezbyt poważanym w każdym towarzystwie. Niestety świat jest dość brutalny, w większości przypadków im lżej masz na początku, tym gorzej na starość. Można się śmiać ze studentów medycyny, politechnik, z młodych rodziców zarywajacych noce, ale wszystko to jednak to inwestycja w przyszłość. Z
jak mnie irytuje ten zwrot "Piotruś Pan". Ktoś ma czelność żyć według siebie, realizować pasje, robi to na co ma ochotę i jest szczęśliwy na swój sposób.

@wykolejony: No to jeszcze się zdziw, że w społeczeństwie istnieje presja na robienie czegoś, co jest temu społeczeństwu potrzebne.