Aktywne Wpisy

ojciec zmarł nad ranem. jak wychodziłem rano do pracy, mama mnie zawołała i mówi, że nie reaguje. zaczęliśmy próby reanimacji, ale już było po ptakach. przyjechała karetka, zostawili wydruk z ekg z prostą kreską i tyle mi po ojcu zostało. 3 tygodnie był w umieralni (tj. w szpitalu wojewódzkim), przyjechał do domu i umarł tej samej nocy. już myśleliśmy, że mu się unormuje to serce, założą mu rozrusznik i se będzie biedował
Dequstator +122
Komu kopytek, bo trochę Nas poniosło z Babcią, śmiechu warte
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #jedzenie #swieta
#gotujzwykopem #gotowanie #jedzzwykopem #jedzenie #swieta
źródło: 20251031_165903
Pobierz

jedyne co mi nie działa to wygaszanie ekranu na w 10, ale tutaj chyba prościej będzie zrobić format aniżeli szukać co popsulem, bo obstawiam że jakiś skrypt antyszpiegowski namieszal.
Nie widzę większego sensu w wirtualnych pulpitach na Win. Oczywiście zapewne da się używać, bo czemu by nie :D
Jak już masz cały pulpit przygotowany pod klawiaturę (są tacy co robią dosłownie wszystko) to często nie używają myszki. A praca na samej klawiaturze jest szybsza niż klawiatura + myszka (nie trzeba odrywać
Co by było jakbym wypierdzielił myszkę, touchpada itp? Oprócz tego, ze nie mógłbym testować oprogramowania, które jest obsługiwane dotykiem, to nic by się nie stało. Kompletnie nic. Absolutnie wszystko w Windows można zrobić mając do dyspozycji samą klawiaturę.
Chyba, że ta wirtualna myszka, co się klika na punkty i tam się wciśnie :P
@Kolorowezworki: A no właśnie. Komunizm Microsoftu wybiera tylko konkretną ścieżkę rozwoju narzucając je innym? ( ͡°( ͡° ͜ʖ
@fervi: a jakiego używasz, jeżeli wolno spytać?
@NewEpisode: też robiłem kilkanaście podejść do linuxa na desktopie i się nie da. Na serwery za to idealnie
Przykra sprawa, u mnie jest odwrotnie. Czasem używam Windowsa, bo muszę. Do gierek, które są specjalnie tak zrobione, żeby nie działać na linuksie. Cały czas się wkurzam. A to updejt, który trzeba wyklikać zamiast puścić komendę w konsoli i wiedzieć co i jak. Odpalasz kilka razy i nie wiesz. Ani co się dzieje, ani ile razy trzeba będzie restartować kompa.
Gra uruchomiona, ale chcę coś zrobić na discord. Na linuksie przełączasz
Linux jest darmowy tylko wtedy, gdy Twój czas nie ma żadnej wartości.