Wpis z mikrobloga

Lexus SC 430 - jeździł/jeździ ktoś z mirków może czymś takim? Rozważam do kupienia jako zabawkę na wypady weekendowe dla dwóch osób. Na papierze wszystko wygląda dobrze, i opinie w necie też pozytywne, ale ciekawi mnie czy może ktoś tutaj używa i ma jakieś spostrzeżenia.

#motoryzacja #samochody #lexus
GaiusBaltar - Lexus SC 430 - jeździł/jeździ ktoś z mirków może czymś takim? Rozważam ...

źródło: comment_1627583811kYCXSWZNImh0rNFo6G89VG.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GaiusBaltar:

In 2012, Top Gear presenters Jeremy Clarkson and James May chose the Lexus SC 430 as the worst car ever built in their film The Worst Car in the History of the World. They criticized its handling, ride and style, with May calling the ride "absolutely diabolical", and stated that a big manufacturer should have known better.

¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@peterr767: Taaa, widziałem to. Generalnie doceniam wartość rozrywkową TopGear i innych programów Clarksona i sam lubię ich oglądać, ale trzeba pamiętać, że to program fabularny, a nie oparty na faktach. Sami to przyznali w procesie dot. ukartowanego "testu" Tesli.

Opinie (w necie) ludzi, którzy nimi jeżdżą są bardzo dobre, a zastanawia mnie czemu są tak takie jak na auto z V8.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@GaiusBaltar: więc tak:

1. Totalnie brak dzwieku V8, strasznie słaby i wykastrowany wydech. Lexus jak Lexus, musi być luksus, cicho i wygodnie.
2. Kanapa. To nie jest jakiś sportowy roadster na ciasne zakręty żeby się nim pobawić. W zakrętach pływa jak statek, ale jest w cholerę wygodny na trasy.
3. Silnik sam w sobie jest ok, nic w nim się nie dzieje. Jedynie mają problemy z katalizatorami.
4. Mechanizm dachu lubi się zacinać,
  • Odpowiedz
@bruhh: Ooo, dzięki.

1. Totalnie brak dzwieku V8, strasznie słaby i wykastrowany wydech. Lexus jak Lexus, musi być luksus, cicho i wygodnie.

2. Kanapa. To nie jest jakiś sportowy roadster na ciasne zakręty żeby się nim pobawić. W zakrętach pływa jak statek, ale jest w cholerę wygodny na trasy.

Generalnie szukam właśnie jakiegoś cabrio, którym można jeździć jak cywilizowanym autem w razie czego. Jako daily mam trochę zglebionego i twardego z-----------a,
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@GaiusBaltar: Moj dobry klient ma to auto właśnie z 2009 roku i skrzynia tam już 6 biegów ale nadal tragedia.

Co do geometrii, ma je od nowości z salonu, wszystko perfekcyjnie.
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar: nie moglem w 100% ubrac mysli bo bylem w trasie, wiec teraz dopisze. kastracja wydechu to pierwsze co bym zrobil. raz jak wymienialismy katy to odpalilem go na samym przelocie xD dospawalem na szybkiego dwie rurki i brzmial jak rasowy v8 z usa, az sie gosciu zastanowil czy aby napewno isc w strone eko czy zrobic przelocik.
  • Odpowiedz
@bruhh: Przelotu na 100% bym nie robił, bo lubię kiedy moje (nawet porobione) auta przechodzą przegląd bez zająknięcia, ale jakiś wydech taki aby normalnie jak v8 brzmiał bym wrzucił.

Tylko ta skrzynia mnie martwi. Pisałeś, że w nowszych jest 6 biegowa, ale też tragedia. Tragedia w znaczeniu szarpania, problemów, wibracji, czy po prostu zamula?
  • Odpowiedz
@GaiusBaltar: wiesz co, chyba to jest odczucie subiektywne. na codzien jezdze w miare nowymi autami z automatyczna skrzynia no i tam nawet nie czujesz jak biegi zmienia itd. wiec jak wsiadlem do tego lexa i przejechalem sie kawalek to myslalem, ze to nie automat tylko jakis easy tronic z opla w sensie manual zautomatyzowany, ktory do zmiany potrzebuje pierw sie namyslec. ona po prostu tylko zamula, nie szarpie czy cos
  • Odpowiedz
komfort dla 40 latkow z kryzysem wieku sredniego

@bruhh: Ooo, to dla mnie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak na poważniej, kiedyś mi się S2000 marzyła, ale przegapiłem dobry moment na zakup, a teraz i tak wszystkie, które chodzą były owinięte wokół drzewa przynajmniej 2 razy.
  • Odpowiedz