Wpis z mikrobloga

#pracbaza jestem w pułapce...

Pracuję 5 lat w jednej firmie, 3500 netto na rękę, teoretycznie mi wystarcza i jest OK, wiem co robić, robię swoje, praca blisko (10km - 15 minut drogi autkiem)

Mam możliwość zmiany na inną pracę, ALE dojazd około 36 minut według googla, wypłata większa bo około 4500-5000 netto. Ciężko mi zmienić wygodny stołek z umową o pracę na czas nieokreślony na coś nowego gdzie nie wiadomo czy ludzie będą ok itd i czy za pół roku/rok nie skończę z niczym przez pazerność. Co za masakra nie wiem co mam robić :(

#praca
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 867
@LZBNZ przez takie podejście pokolenie naszych rodziców stało się niewolnikiem jednego pracodawcy. Prace trzeba zmieniać raz na 3-5 lat i się nie bać bo inaczej w starej zrobią z Ciebie niewolnika
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 54
@LZBNZ: leć gdzie więcej płacą. Od nowa szkolenia, itp, a w starej robocie zwykle to musisz za trzech robić bo jak długo to wszystko potrafisz, a kasa ta sama. Chyba, że to taka robota co teraz masz to się lenisz, bo lepiej nic nie robić za 3,5 niż na jakieś akordy, 4 brygady itp. za tysiaka więcej. Poczytaj sobie opinie, na gowork, jak nie znasz nikogo co tam robił, bo
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@LZBNZ: @szymon362: Nie wydaję ani grosza na benzynę bo nie mam samochodu dojeżdżam czasami 3 środkami komunikacji. Jeżdże z jednego końca trójmiasta na drugi dosłownie.
  • Odpowiedz
  • 15
@LZBNZ To jest prosty rachunek.

Różnica w kosztach dojazdu
Rożnica w premiach, dodatkach
Różnica w gruszy (np. czy co roku)
Rozwojowość w obu firmach, szkolenia
  • Odpowiedz
@LZBNZ: Kiedyś byłem w podobnej sytuacji. Zmieniłem, zarabiałem znacznie lepiej (jakieś 30-40%), ale szef był beznadziejny, więc już po 2 miesiącach zakończyłem. Znalazłem nową, bardziej rozwojową, potem jeszcze kilka razy zmieniłem. Wolę się rozwijać, niż czuć bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
@Mr_Frodo: co za przegrywy j--------e XD Nigdy bym się na takie coś nie zgodził 8h z---------ć i jeszczcze 2h w autobusie marnować? To w tym czasie mam już w-----y obiad i trawę skoszoną
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 28
@LZBNZ: ziomek ja na studia dojeżdżałam około 50 minut a to tylko był Poznań xD pamiętam jak zarabiałam poniżej 4k i jak weszłam powyżej 5k to mimo wszystko to była duża różnica. Jeśli nie podwyższysz standardów i będziesz żyć na tym samym poziomie dodatkowe 2k to bardzo dużo, jako oszczędności, jako super wakacje czy po prostu spokój że jak będziesz chciał to stać cię żeby cokolwiek kupic. Te 30 min
  • Odpowiedz