Wpis z mikrobloga

@skrytozgroza: Bezos to takie trochę rozkapryszone dziecko, mam wrażenie że kiedyś stwierdził: O, Musk i Branson chcą lecieć w kosmos to ja też! - tylko jego motywacje są inne, po prostu widzi że inne dzieci mają zabawkę a on nie, co pokazuje m.in. niedawna skarga Bezosa w sprawie kontraktu przyznanego SpaceX.
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: bezos jest zajebiście właśnie potrzebny.
Bo elon i branson to są osoby które mają WIELKIE ASPIRACJE i chcą ODKRYĆ. A bezoz chce na tym robić mamone.
Jak branson i Elon znikną z tego świata to ich wielkie plany również. A to co zbuduje bezos zostanie największym dziełem na którym będzie zarabiane.

Zawsze najpierw jest odkrywca/ naukowcy a tuż za nimi właśnie rządni hajsu biznesmeni
  • Odpowiedz
mam wrażenie że kiedyś stwierdził: O, Musk i Branson chcą lecieć w kosmos to ja też!

@zirytowana_plaszczka: Nie, Bezos założył B.O. dwa lata przed SpaceX (i 4 przed V.G.), o Musku wtedy prawie nikt nie słyszał (mało kto śledzi jakieś fuzje Paypal-Ebay i wie kto jest udziałowcem czego). O samym prywatnym lataniu w kosmos i budowaniu wielkich stacji orbitalnych Bezos mówił jeszcze zanim był bogaty, on jest wkręcony w kosmos
  • Odpowiedz
ale elon już stary :-|

@malinowy_krol: Widać, że nie ma czasu dbać o siebie, tak wygląda człowiek, który od lat nie miał porządnego urlopu. Niestety obawiam się, że dopiero jakiś atak serca spowoduje zwolenienie tempa pracy Elona.
  • Odpowiedz
@Luceeek dziś w BBC ktoś skomentował, że z miliarderami w kosmosie jest jak z autobusami: najpierw czekasz na niego całe wieki a później przyjeżdżają dwa niemal w tym samym czasie.
  • Odpowiedz
a co bezos zrobił w związku z podbojem kosmosu?

@Marek1991: Założył Blue Origin, jako pierwszy wylądował pionowo rakietą, która była w kosmosie, później zapowiedział New Glenn, która planowo ma być potężniejsza niż Falcon Heavy i również odzyskiwać booster. Nowa, ciężka rakieta ULA (Vulcan) będzie wykorzystywać silniki BE-4 od Bezosa, które są porównywalne z Raptorami.
  • Odpowiedz