Wpis z mikrobloga

• 634
#prawojazdy
Ja już nie ogarniam, mam prawo jazdy od roku i nwm. To zawsze tak jest, że wszyscy się tak k---a spiesza? Bo zawsze czuję jakąś presję, jak ktoś mi cały czas na ogonie siedzi. A ja w zabudowanym 55km/h nie będę przekraczać. Tak samo poza miastem, jadę 90, maks do 100 i wszyscy tylko czekają, żeby wyprzedzić xD jednemu ostatnio co mnie wyprzedził jeleń się wpeirdolil przed maske

To jest taka kultura jazdy w Polsce? Stresuję się, jak ktoś tak robi no ale k---a przepisy to przepisy. Wczoraj pies mi wlazl na przejściu, jakbym szybciej jechała to już by go nie było
  • 118
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@visas: Zrobiłem prawo jazdy za granica i ostatnio byłem w Polsce pierwszy raz jako kierowca. Widok jaki mi utkwił w pamięci to kiedy patrzę w lusterko wsteczne a tam kierowca o mało nie wyjdzie przez swoją szybę żeby obczaić czy coś jedzie z przodu. Śmieszne jest to dla mnie dlatego, że jeżdżę przewaznie szybciej niż jest to dozwolone tam gdzie jest to możliwe ale dla januszerki i tak za wolno.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@visas: Sam nie przestrzegam praw które są bez sensu a niektóre lanie które mają sens licząc się z konsekwencjami.
Parkuje na miejscu dla inwalidów lub na zakazie jeśli zostaje w aucie a pasażer wybiega po 1 rzecz do apteki czy po herbatę. Jakby chciał ktoś zaparkować to odjeżdżam ruchu nie blokuje więc co za problem :D?
Co do prędkości lewym pasem na autostradzie jak jest pusto nie widzę problemu jechać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@visas: Jak policjant w porządku to daje tylko jak naprawdę coś odwalisz za lekkie rzeczy nie dają co jest spoko :D gorzej jak się trafi służbista ;/
Dlatego w trasy tylko z yanosikiem polecam jeździć
  • Odpowiedz
@visas: Jak ci typ jedzie na zderzaku to włącz tylne spryskiwacze. A druga opcja to dać trochę po hamulcach, żeby tylko zobaczył światła hamowania i musiał szybko uciekać.

A dodatkowo zamontuj sobie kamerkę i trzymaj w samochodzie gaz albo pałkę teleskopową, najlepiej oba. Raz taki szeryf mi siedział na zderzaku, jak wreszcie mnie wyprzedził to nagle dał po hamulcach, zwolnił do ~20 i zmusił mnie w ten sposób do jechania
  • Odpowiedz
Bo zawsze czuję jakąś presję, jak ktoś mi cały czas na ogonie siedzi. A ja w zabudowanym 55km/h nie będę przekraczać. Tak samo poza miastem, jadę 90, maks do 100 i wszyscy tylko czekają, żeby wyprzedzić xD

@visas: po prostu zacznij używać prawego pasa, tak jak na kursie uczyli ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@visas: Jak lubisz ekstremalne doznania to zapraszam na autostradę miedzy Łodzią a Warszawą

@RoastieRoast: oo tak, to jest miejsce, gdzie na całej długości autostrady powinien być odcinkowy pomiar prędkości
  • Odpowiedz
@visas: Nie wiem gdzie mieszkasz, ale generalnie większość ludzi jeździ normalną prędkością, tylko co któryś musi z---------ć. Ja dzisiaj puściłem jadąc sobie na luzie 100 na 90 przez pordzewiałą Corsę B, która zapieprzała ~120. Cóż.
  • Odpowiedz
Tak samo poza miastem, jadę 90, maks do 100

@visas: Przysięgam że na niektórych prostych odcinkach zdarzało mi się z nudów dobić do 140 a i tak ktoś mnie wyprzedza na pełnej p-----e. There's always a bigger fish.

A tak to wolę jednak 90-100, przynajmniej spalanie mniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: Zrozumcie debile, że ograniczenie do 50 w mieście jest dla mieszkańców, a nie dla was.
Nikt nie ma ochoty słuchać z--------------h samochodów pod domem.
  • Odpowiedz
@visas: Tak. W Polsce jest taka kultura jazdy. Wyjechałem do Holandii i tutaj jeździ się wolniej i przyzwyczajenia z Polski często wychodzą jak na wiekszosci drog po ktorych jezdze jest max 80/60 i ludzie tego przestrzegaja a mnie az korci jechać szybciej. Ale idzie się przyzwyczaić i sam teraz też jezdze wolniej
  • Odpowiedz
@visas: Spokojne kochana powiem ci to co poradziła mi Starsza siostra zdrowy rozsądek;
MASZ SIĘ K---A PATRZEĆ DO PRZODU JAK CIĘ CJCE WYPRZEDZIĆ NIECH CIĘ WYPRZEDZA WYJEBONGO
  • Odpowiedz