Aktywne Wpisy

Afrobiker +178
źródło: 1000003604
Pobierz
r5678 +125
XD
Śmiech na sali
"15 stycznia 2026 Toyota zdalnie wyłączyła funkcję wstępnego ogrzewania (pre-heating / remote climate) w ponad 100 000 samochodów Lexus (i niektórych Toyota) w Niemczech.
Dlaczego to zrobili?
W Niemczech obowiązują surowe przepisy przeciwko pracy silnika na postoju (tzw. Verbot der Standheizung / anti-idling laws). Uruchomienie silnika spalinowego przez aplikację, żeby ogrzać wnętrze, jest traktowane jako niedozwolony postój z pracującym silnikiem → grozi mandat (nawet kilkaset euro przy powtarzających się przypadkach). Toyota wolała
Śmiech na sali
"15 stycznia 2026 Toyota zdalnie wyłączyła funkcję wstępnego ogrzewania (pre-heating / remote climate) w ponad 100 000 samochodów Lexus (i niektórych Toyota) w Niemczech.
Dlaczego to zrobili?
W Niemczech obowiązują surowe przepisy przeciwko pracy silnika na postoju (tzw. Verbot der Standheizung / anti-idling laws). Uruchomienie silnika spalinowego przez aplikację, żeby ogrzać wnętrze, jest traktowane jako niedozwolony postój z pracującym silnikiem → grozi mandat (nawet kilkaset euro przy powtarzających się przypadkach). Toyota wolała
źródło: G-sYpr_a4AAzwjz
Pobierz

źródło: comment_1625021477XqOp1gRrDXKHiqQ2ZSRx0S.jpg
Pobierz@taktosiekonczy: czemu w-----a Cie tak sukces innych. Co tak kuje w dupe. Jesli Tobie nie wyszlo to na pewno nie dlatego ze ktos Ci zyczy zle, po co ta frustracja na innych ktorym idzie.
@wrzeczysamej:
@DryfWiatrowZachodnich: na sluzbie! ¯\_(ツ)_/¯
I co moglbym jeszcze dopisac - z tego co wiem, warto pamietac ze azjatycki dzien pracy jak trwa 12-16 godzin to wcale nie znaczy ze robia 1.5 - 2 raza wiecej niz my ze swoim 8h.
Zreszta to nawet widac po postaach naszefo fana Chin, duza czesc pracy zajmuja dojazdy, palenie, imprezy integracyjne itd itd
Takie stereotypowe zycie dynamicznika
@Arthaniel: Ja to raczej widzę w tym ostry w---w i obrażenie się na Kasię.
@m-wjeczur: O! I to mi się podoba. Gdzie kupujesz? Ja w Walencji.
Kredyt to waluta niewolników.
Jutro jadę do fabryki kiełbasy na podpisanie kontraktu. Śniadanie z klientem potem jedziemy do fabryki. Gadka szmatka w fabryce 2-3 godzinki ale potem trzeba będzie z nimi pic na kolacji… wiec cały dzień zejdzie i znowu się obudzę na kacu ( ͡°
@DryfWiatrowZachodnich: mieszkam na 38 pietrze wiec to 40 piętro hotelu raczej mnie nie rajcuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Właśnie robie mały przegląd i drobne naprawy u mechanika
źródło: comment_1625052646D9FmK1MFgLnLKPbWA7t92g.jpg
Pobierz@biceps35: szanuje to w opór, na starość kasa nie cieszy
Ja po prostu nie jestem na etacie i jak jest robota to z---------m a potem mam dłuższe wakacje. Mam nietypowa prace i szanuje każde zlecenie. Nie wyobrażam sobie odmówić… No chyba ze kasa słaba wtedy wiadomo ze nie ma się co zarzynać za grosze.
@m-wjeczur: może zrób rekonesans poza sezonem ( ͡° ͜ʖ ͡°)