Aktywne Wpisy

MGTOWPL +298
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz

#wiedza #nauka #angielski #szkola #psychologia #pytanie #niebieskiepaski
źródło: comment_1624262080bUn9qjuI0nlwJSZhB3kpVc.jpg
Pobierz- Szkola językowa. Małe grupy 2/3 osobowe, dużo rozmawiania na różne tematy przeplatane zadaniami z gramatyki i czytaniem tekstów
- Filmy z napisami. Za każdym razem jak nie rozumiałem to zatrzymywałem i spisywałem słownictwo, szukając znaczenia słowa sprawdzałem
Angielski akurat ma tą ogromna zaletę, że można się go nauczyć po prostu przez rozmawianie
Możesz znaleźć nauczyciela-nativa w interbecie i po prostu z nim gadać raz czy dwa w tygodniu i będzie Cię poprawiał i uczył w ten sposób
Wielu ludzi ma problem z zapamiętywaniem suchego tekstu, ale już np. pamięć słuchowa i z żywym kontekstem działa u nich dużo lepiej