Aktywne Wpisy

MGTOWPL +298
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz

#wiedza #nauka #angielski #szkola #psychologia #pytanie #niebieskiepaski
źródło: comment_1624262080bUn9qjuI0nlwJSZhB3kpVc.jpg
Pobierznie
Komentarz usunięty przez moderatora
Jeśli lubisz RPG to masz problem z głowy.
Odpalasz jakąś zajebistą klasykę RPG i tłumaczysz sobie dialogi/qesty żeby wiedzieć o co chodzi. Jak byłem gówniakiem to tak tłumaczyłem misje w delta force, bo po zabiciu wszystkich "nie przechodziło dalej" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Największy skok dał Fallout 2 który miałem po angielsku (najlepsza gra ever).
btw. jak na debila, to całkiem nieźle operujesz językiem polskim. Poziom podwórkowego głąba, masz już dawno za sobą.
Spokojnie jestes w stanie sie nauczyc, moja zona przeszla z A2
/B1 na C1+ w 4 lata, bo miala ambicje i wymog pisania maili, czasem rozmow po angielsku. Najwazniejsze na poczatek to nauczyc sie JAKKOLWIEK komunikowac, tak jak w plywaniu musisz
Pobierz sobie AnkiDroid, tam masz zbiór 4000 słów najczęściej używanych, do każdego słowa masz wyjaśnienie alternatywne w języku angielskim co ono oznacza + z tym słowem jest zbudowane zdanie, wymowa, wszystko jest. Ustaw sobie po 20 słów dziennie i poświęcaj na słownictwo kilkanaście minut każdego dnia. Dorzuć filmy/gry/muzykę wszędzie tam gdzie tylko