Wpis z mikrobloga

@BlackpillNaCalego: Tak naprawdę każdy na starość będzie sam. Teraz mamy jeszcze jakieś resztki rodzin wielopokoleniowych, ale to już jest ostatek. Zresztą Polska to nie Włochy, u nas tak naprawdę rodziny chcą być nuklearne, a wielopokoleniowe są z powodu chronicznego niedoboru mieszkań nękającego nasz kraj. Dzisiejsi 20-30 latkowie będą spędzać ostatnie lata i umierać w przytułkach, hospicjach, domach starców albo samotnie w mieszkaniach. Dzieci rozjeżdżają się po świecie, mają swoje rodziny,
  • Odpowiedz
@chromypies: Znaczy wizja z tych dwóch ostatnich obrazków jest do zrealizowania, ale bardzo mało prawdopodobna jak piszesz. Warto dodać, że teraz ludzie mają 0/1 dzieci, chyba częściej sobie psy kupują, więc rzeczywiście większość skończy jak mówisz w przytułkach, a ten mem to bardziej fantazja niż rzeczywistość.
  • Odpowiedz
@aleksander-sailor: Co jest bzdurą? Że wielu, wielu ludzi mimo posiadania dzieci i wnuków odczuwa na starość samotność, że w kraja rozwiniętych wielu starców żyje w domach opieki lub samotnie? Następnym razem pisz do mnie na temat. A najlepiej nie pisz już do mnie w ogóle. Dziękuję, żegnam. PS. w żadnym miejscu nie napisałem, że nie warto mieć dzieci i rodziny, tylko trzeba mieć realne oczekiwania względem tej rodziny.
  • Odpowiedz
Że wielu, wielu ludzi mimo posiadania dzieci i wnuków odczuwa na starość samotność, że w kraja rozwiniętych wielu starców żyje w domach opieki lub samotnie?

@chromypies: masz jakies badania na ten temat czy tak sobie pleciesz jak ci sie wydaje na chlopski rozumek?
  • Odpowiedz