Wpis z mikrobloga

@DzikWesolek: Nie da. Mój znajomy ze szkoły zginął na drzewie. Poszedłem więc na pogrzeb. Przyjechała na ten pogrzeb jego ekipa motocyklarzy godnie pożegnać kolegę, trąbiąc tymi gównami.
Zaraz po pogrzebie, zaraz obok cmentarza, odjeżdżając, jeden z tych debili ruszając z kopyta w---------ł sie prawie kasując auto przejeżdżajace obok i przelatując obok mnie jak szmata.
Nic mu się nie stało ani nikomu. Ale nie, nie da im nic do myślenia.
To
  • Odpowiedz
@DzikWesolek: Im nic nie daje do myślenia, a najlepsze jak każdy z nich mówi "ja jeżdżę normalnie" ja 19 lat jeżdżę samochodem i takich normalnych to jest tak na moje oko 5%
I tak, wiem że samochodami normalnych za dużo nie ma. Tylko że w samochodzie chronią ich poduszki, pasy, systemy. Na motocyklu jesteś jak kukła i nie wiem co trzeba mieć w bani że takie ryzyko podejmować na każdym
  • Odpowiedz
niesamowite jak wielkie spustoszenie dzieje się przy 40 km/h, gdzie to prędkość rowerowa, a ciało łamie znaki w pół

@Myszo: moje słowa. Moje spostrzeżenie doznane kiedyś jakoś po roku z prawkiem na moto, a jeżdżę ogólnie ze 30 lat - że trzeba się bardzo starać aby mieć problem i brak instynktu samozachowawczego. Owszem 1% to wypadki, na które motocyklista nie ma wpływu, buk tak kciał, nie ma szans na reakcję
  • Odpowiedz
@DzikWesolek: w tym sezonie przejechałem zaledwie 500km i już dwa razy ktoś wymusił na mnie pierwszeństwo na skrzyżowaniu.

Raz ledwo dałem radę go wyminąć. A na kolizyjnych skrzyżowaniach w mieście nigdy nie jadę szybciej niż licznikowe 40-45km/h. W trasie zawsze jakieś 10% mniej niż limit prędkości.

I mimo tego jakaś cząstka mnie odczuwa stres, że mogę z takiej trasy czy przejażdżki już nie
  • Odpowiedz
to jest niesamowite jak wielkie spustoszenie dzieje się przy 40 km/h

@Myszo: Wiem ze to ma byc sarkazm, ale nie masz bladego pojecia o skutkach wypadkow. Sasiadka wyjechala pod pande, r-------a maska, r-------a szyba, slupek A wgnieciony gorzej niz ten znak. Wyjechala jej na rowerze bawiac sie telefonem pod maske, samochod zatrzymal sie 2-3 metry od poczatku bramy, ustalona predkosc 30km/h (dozowolone 40). Sasiadka niepelnosprawna do konca zycia, dobrze, ze
  • Odpowiedz