Wpis z mikrobloga

#komputery #informatyka
Czy jest fizyczna możliwość że nagle kabel z monitora przestał działać? Kabel, lub adapter - gdyż taki posiadam. Mianoiwcie sytuacja wygląda tak, że mam dwa monitory - jeden główny Full HD przez HDMI, oraz drugi dodatkowy 1440x900, na DVI, podłączony przez adapter z D-SUB, nagle po prostu zgasł i informacja że mam sprawdzić "Video Cabel", monitor normalnie wyświetla obraz, tylko nie z komputera. Próbowałem dociskać, odpinać, ruszać i nic - czy możliwe jest uszkodzenie kabla?
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Parspakop: padł monitor albo analogowe wyjście w karcie graficznej. Jakbyś podpiął monitor pod nne źródło to by się wyjaśniło.

dvi =dsub to konwerter a nie adapter

@Norskee: jaki urwa konwerter w DVI-I jak ma op jest analogowy sygnał wideo, przejściówka to tylko kilka drutów i nic więcej nie ma jak się uszkodzić, no chyba że śrubokrętem
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: Monitor D-sub z przejściówką na DVI szefie to raz, dwa - kupiłem adapter na DisplayPort, wykrywa go w systemie normalnie pokazuje rozdzielczość wszystko, nazwę - ale nie wyświetla obrazu.. nie wieem już co to ma oznaczać
  • Odpowiedz